La ora la care scriem aceste randuri, Vlad Mirita si Nico se afla la Atena, pentru a-si promova piesa. In lipsa lor, evenimentele se precipita. Petitia contestatarilor piesei “Pe o margine de lume” pe motiv de plagiat a depasit 6.000 de semnaturi.

Intre timp, suspiciunea de plagiat a ajuns si in Spania. O romanca de acolo ne-a anuntat, pe forum, ca spaniolii, colegii ei, o iau peste picior: “Ha-ha-ha! Bustamante in romaneste?”. Dar cand doi se cearta, al treilea castiga. Radu Fornea i-a preluat instantaneu pe cei de la Biondo, cu care a semnat deja contractul de manageriat. Suedezii sunt atat de buni, incat ar putea canta in orice conditii, chiar si sub apa. Avand in vedere posibilitatea ca European Broadcasting Union (EBU) sa respinga piesa lui Andrei Tudor, automat, piesa care va reprezenta Romania va fi “Shine”. Ei bine, Radu Fornea i-a facut, prin noi, lui Vlad Mirita propunerea de a canta cu Biondo la Belgrad, daca, Doamne fereste...

L-am contactat imediat pe Vlad Mirita la Atena, pentru a-i aduce la cunostinta oferta celor de la Biondo pentru situatia ipotetica de care am amintit. Initial a spus “da”, cunoscandu-i foarte bine pe suedezi si stiindu-le valoarea profesionala.

Apoi ne-a sunat si ne-a dat urmatoarea declaratie oficiala: “Piesa nu este plagiat, deci nu poate fi descalificata pe acest criteriu. ii cunosc pe cei de la Biondo si ii pretuiesc, asa cum si ei ma pretuiesc pe mine. Vorbim aceeasi limba, ca sa spun asa... As participa bucuros cu ei la orice proiect, dar nu la acesta. Daca, prin absurd, piesa ar fi descalificata la presiunea publicului, din solidaritate cu echipa cu care am pornit, nu as accepta sa cant la Belgrad cu cei de la Biondo. Asa mi se pare corect si moral. Dar, inca o data, nu va fi cazul, pentru ca piesa nu este un plagiat”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.