Un bulevard al starurilor, dupa modelul "Walk of Fame" de la Hollywood, va fi inaugurat la Berlin in apropierea palatului care gazduieste festivalul de film de la Berlin, pentru a onora marile nume din cinema si televiziune.

Guvernul orasului-land Berlin a aprobat marti bugetul acestui proiect, care se apropie de un milion de euro, dar acest bulevard al starurilor nu va exista inaintea editiei din 2009 a Berlinalei, anunta NewsIn.

Festivalul international de film, unul dintre cele mai importante din lume, alaturi de cele de la Cannes si Venetia, are loc in fiecare an in luna februarie.

Bulevardul starurilor de la Berlin, care nu va fi o copie mai slaba a "Walk of Fame" de la Hollywood, va fi construit pe strada Postdamer, adica in apropierea palatului Berlinalei si a muzeului cinematografiei. Va exista un juriu insarcinat sa selectioneze starurile, in principal germane, care vor fi onorate pe acest bulevard.

Proiectul arhitectului londonez Zaha Hadid, realizat in 2004, implica instalarea pe bulevard a unor socluri ovale de beton incrustate cu fibra de sticla stralucitoare in care vor fi gravate numele starurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.