La Centrul Cultural "JF Kennedy" al Ambasadei SUA va fi anuntat astazi un program cultural memorial destinat tinerilor artisti, intitulat "Teo Peter". Numele muzicianului disparut in accidentul din toamna trecuta, cind masina unui puscas marin american a facut praf partea dreapta a taxiului in care se afla Teo, va fi dat unui program de pregatire a tinerilor muzicieni romani in SUA. Surse din corpul diplomatic american de la Bucuresti au declarat pentru "Evenimentul zilei" ca vizati sint tinerii care promit sa fie nume de referinta in genul muzical de predilectie.

Programul este lansat chiar in ziua in care basistul ar fi implinit 51 de ani. "Mi se pare un lucru bun si ma bucur ca s-au gindit la asta", a declarat Teo Peter jr., fiul basistului de la Compact, pentru EVZ . "Greseala unui singur om nu se poate rasfringe asupra unui popor si mi se pare frumos ca si ei isi asuma o parte din responsabilitati". Teo Peter jr. a mai spus: "Chestia asta nu poate repara pierderea unei vieti omenesti, dar cu totii murim, iar in urma noastra ramine amintirea celor realizate".
Puscasul marin care a provocat moartea lui Teo Peter a fost achitat, recent, de un tribunal american, pe motiv ca semaforul pe rosu pe care nu l-a remarcat inaintea accidentului era acoperit de crengile unui copac.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.