Rockerul italian Zucchero va canta intr-un club din statiunea Mamaia pe data de 3 mai, anunta NewsIn.

Artistul, pe numele sau real Adelmo Fornaciari, si-a inceput cariera in Italia, in anii '70, dar succesul international l-a cunoscut odata cu albumul "Blue's" din anul 1988, care a devenit, la vremea respectiva, albumul cu cele mai mari vanzari din Italia, incluzand hitul "Con Le Mani" si versiunea originala a melodiei "Senza una Donna".

Un an mai tarziu, Zucchero a inregistrat un album in SUA, "Oro, incenso e birra", la care a colaborat, printre altii, cu Eric Clapton, si care a devenit unul dintre cele mai bine vandute albume din cariera sa. Din anii '90, Zucchero a inceput sa cucereasca si restul Europei, si-a relansat albumele in limba engleza si a inceput o serie de colaborari cu artisti celebri, precum Sting, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John sau Brian May. Multe dintre aceste duete au fost incluse pe albumul din anul 2004 "Zu & Co", material discografic la care s-a lucrat 16 ani si care include colaborari cu B.B. King sau Sheryl Crow.

Zucchero a lansat un nou album in septembrie 2006, "Fly", iar la finalul anului trecut a scos pe piata un best of, "All the best". Cel mai recent album va fi prezentat intr-un turneu in acest an, care incepe in martie in Elvetia si ajunge in Romania pe 3 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.