Kanye West a primit opt nominalizări, iar Amy Winehouse, șase, la cea de-a 50-a ediție a Grammy Awards 2008. Conform ultimelor știri, artista nu va lua parte la ceremonia de maine seară de la Los Angeles, fiindu-i refuzată viza de intrare in SUA. Amy a revenit pe piața muzicală cu albumul „Back to Black", insă talentul i-a fost umbrit de inregistrările video care o infățișează consumand droguri.

Rapperul american Kanye West și Amy Winehouse au cel puțin două lucruri in comun: cate o nominalizare pentru albumul anului, „Graduation" (West) și „Back to Black" (Winehouse) și eșecuri in viața personală. West și-a pierdut mama in octombrie anul trecut, iar imaginea cantăreței a avut de suferit de pe urma problemelor cu drogurile și alcoolul.

Amy nu participă la ceremonie

Deși este nominalizată la șase categorii și are toate șansele să caștige cel puțin un premiu, Amy Winehouse nu va canta la ceremonia de anul acesta a premiilor Grammy, deoarece nu a primit viză de intrare pe teritoriul Statelor Unite. „Din nefericire, cererea ei pentru viza de intrare pe teritoriul Statelor Unite a fost refuzată de Ambasada Americană la Londra", a anunțat The Outside Organisation, firma care o reprezintă pe artistă. Winehouse concurează și la categoria cea mai bună inregistrare a anului, cu „Rehab", alături de Beyonce („Irreplaceable"), Foo Fighters („The Pretender"), Rihanna cu Jay-Z („Umbrella") și Justin Timberlake („What Goes Around... Comes Around"). „Rehab" și „Umbrella" au fost nominalizate și pentru titlul de melodia anului, impreună cu „Before He Cheats", de Carrie Underwood, „Hey There Delilah" de Plain White T's și „Like a Star" de Corinne Bailey Rae. Pentru Grammy-ul pentru cel mai bun album, „Back to Black" și „Graduation" vor concura cu „Echoes, Silence, Patience and Grace" a trupei Foo Fighters, „These Days" de Vince Gill și „River: The Joni Letters" a veteranului jazzului, Herbie Hancock. Winehouse a primit o nominalizare și la categoria revelația anului, alături de Taylor Swift, Paramore, Ledisi și Feist.