,,Intrucat anul acesta concursul se va desfasura la Belgrad, ne-am gandit sa intram in atmosfera de acolo ceva mai devreme si sa aducem in casele romanilor o farama din spiritul sarbesc. Goran Bregovici este, cred, mai mult decat atat si ne bucuram ca a acceptat invitatia noastra de a sustine un recital in finala de la TVR”, a declarat Ioan Duma, manager de proiect al Selectiei Nationale, conform Gandul.

Potrivit Curentul, Goran Bregovic va urca pe scena in cadrul ultimei etape a selectiei nationale a concursului de anul acesta, de pe 23 februarie, pentru un concert exceptional, care sa-i "incinga" pe telespectatori si sa ii relaxeze pe concurenti dupa efortul depus in timpul evenimentului, dar si sa le reduca oarecum emotia votului final.

Goran Bregovic s-a nascut la Sarajevo, pe 22 martie 1950, si este unul dintre cei mai cunoscuti artisti ai Balcanilor.

Compozitor si chitarist de exceptie, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora. A devenit celebru la nivel international prin muzica filmelor lui Emir Kusturica ("Vremea tiganilor", "Arizona Dream", "Underground"). De asemenea, el nu este la prima vizita in tara noastra, dar se afla in fata primului concert de acest gen la televiziunea nationala.