Presedintia franceza a calificat luni drept "inacceptabila" o campanie publicitara a companiei aeriene irlandeze Ryanair, care foloseste o fotografie cu Nicolas Sarkozy si iubita sa, Carla Bruni, si a spus ca analizeaza posibilitatea depunerii unei plangeri, informeaza NewsIn.

"Reflectam asupra tuturor actiunilor judiciare posibile, pentru ca este inacceptabil", a spus purtatorul de cuvant David Martinon.

Cotidianul Le Parisien a prezentat astazi o reclama pentru compania irlandeza ce ofera curse aeriene la preturi mici, reclama care foloseste o fotografie a lui Sarkozy si a Carlei Bruni, precum si textul "Cu Ryanair, intreaga familie poate veni la casatoria mea".

Casatoria lui Sarkozy cu Carla Bruni face obiectul unor zvonuri persistente de cand presedintele francez a sugerat, la 8 ianuarie, ca se va casatori rapid cu fostul model.

Nu este prima data cand aceasta companie aeriana foloseste imaginea unui politician in scopuri publicitare, lucru ce a dus in general la actiuni in justitie, arata NewsIn.

Intr-o campanie din mai 2007, Ryanair ii propunea premierului polonez celibatar Jaroslaw Kaczynski o luna de miere cu o deputata. Acesta a depus plangere. In decembrie, compania a decis sa retraga o campanie publicitara in care il ironiza pe premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.

La sfarsitul lunii decembrie, compania i-a platit compensatii fostului premier suedez Goran Persson, dupa ce a folosit, fara permisiunea sa, imaginea acestuia pentru un slogan publicitar: "Este oare timpul sa fug din tara?". Compania i-a dat 4.000 de euro, ca si fostului premier suedez Laila Freivalds, care aparea in campania publicitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.