Cunoscutul istoric german Guido Knopp l-a comparat pe actorul Tom Cruise, membru al bisericii scientologice, cu ministrul nazist de propaganda Joseph Goebbels, intr-un articol aparut ieri.

"Tom Cruise se comporta asemeni lui Goebbels", a declarat expertul in cel de-al Doilea Razboi Mondial al publicatiei Bild am Sonntag, dupa ce a vizionat un film in care vedeta tinea un discurs pentru diversi membri ai bisercii scientologice.

Biserica scientologica din Paris a reactionat printr-un comunicat transmis AFP in care declara ca "Bild am Sonntag este o publicatie iresponsabila, deoarece publica niste afirmatii ingrozitoare si rusinoase despre Tom Cruise. Singura propaganda comparabila cu cea din acea perioada sumbra a istoriei germane este cea a acestei publicatii".

In filmuletul postat pe Internet, care este vechi de patru ani, din care Bild a publicat fotografii cu Tom Cruise care, imbracat intr-un costum, cu camasa si cravata negre, la un pupitru pe care era gravat simbolul cultului scientologic, cu o harta a lumii in spate, a intrebat publicul: "Nu credeti ca a venit timpul sa facem curat in lumea asta?". Multimea i-a raspuns un "Da" hotarat.

"Este posibil ca maniera lui Cruise de a vorbi la asemenea adunari sa fie un lucru obisnuit in Statele Unite" dar, "prin forta lucrurilor, o astfel de scena aminteste fiecarui german care cunoaste istoria tarii sale de discursul lui Goebbels la Palatul sporturilor", remarca Knopp in publicatie.

Pe 18 februarie 1943, Goebbles spunea cu patos in Palatul sporturilor din Berlin: "Vreti razboi total?", aprobat in unanimitate de multimea in delir.

Potrivit comunicatului bisericii scientologice, "Bild am Sonntag a interpretat cu rea-vointa cuvintele lui Cruise, care tine un discurs de multumire pentru o distinctie primita pentru aportul sau in domeniul alfabetizarii".

Actorul a fost prezent la Berlin pentru a juca rolul eroului anti-nazist Claus von Stauffenberg, prezenta care a creat controverse, din cauza apartenentei sale la biserica scientologica.

Timp de zece ani, Germania se lupta cu organizatia creata in 1954 de catre scriitorul de Science Fiction American, Ron Hubbard. Organizatia nu este recunoscuta ca biserica si este acuzata de multe ori de catre experti ca este o secta periculoasa.

Potrivit unei biografii a lui Tom Cruise, care urmeaza sa apara in Statele Unite, dar care nu este autorizata si in care majoritatea informatiilor nu sunt confirmate de catre biserica scientologica, actorul este al doilea om in ierarhia organizatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.