Despre religia lui Tom Cruise nu se stiu foarte multe, dar nu a fost vazuta niciodata cu ochi buni de opinia publica. Filmul care a circulat sapatamna aceasta pe YouTube a creat valva si a dat nastere la motive de a-l batjocuri pe cunoscutul actor. Actorul a descris cultul, bazat pe ideea ca oamenii sunt descendentii unor spirite extraterestre numite Thetans.

„Cred ca este un privilegiu sa te poti numi Scientolog si este de asemenea ceva ce trebuie sa castigi”, spune Cruise in inceputul clipului. „Sunt manat de oportunitatea de a ajuta cu adevarat oamenii sa isi schimbe vietile. Sunt cu totul si cu totul dedicat acestei religii”, adauga vedeta.

Filmul a fost difuzat pentru prima data in 2004, la o ceremonie a scientologilor care il onorau pe Cruise pentru eforturile sale umanitare. Biserica scientologica spune ca acest filmulet poate fi vazut in oricare dintre bisericile sale, dar ca versiunea aparuta pe YouTube este una piratata. Biserica a cerut retragerea de pe site a filmului, insa, conform CNN, o bucaticati din interviul cu Tom Cruise filmat in 2004, au ramas inca active pe internet.

Emisiunea Showbiz Tonight, difuzata de CNN, acorda de asemenea, o mare atentie subiectului, fiind invitati mai multi jurnalisti pentru a comenta daca imaginea lui Tom Cruise ar fi trebuit sa fie afectata de credinta sa.