Actrita Mariana Mihut a reusit luni seara obtinerea celui de-al treilea trofeu Uniter la categoria "Cea mai buna actrita in rol principal". Regizorul Silviu Purcarete a reusit o dubla la cele mai importante categorii. Desi a purtat un numar cu ghinion, editia de luni a plusat insa la capitolul surprize si la acuratetea regiei spectacolului, beneficiind de o retorica mai discreta a vesnicului amfitrion Ion Caramitru, distins si el cu un premiu de onoare.

Marele sarbatorit al celei de-a XIII-a Gale Uniter a fost craioveanul Silviu Purcarete, care a obtinut cele mai importante trofee ("Cea mai buna regie", respectiv "Cel mai bun spectacol", pentru piesa "Cum doriti sau Noaptea de la spartul targului", dupa Shakespeare), dar care a absentat insa, fiind plecat sa lucreze in strainatate, premiile fiindu-i ridicate de actorul Ilie Gheorghe. Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal i-a revenit, de altfel, lui Ilie Gheorghe, de la Teatrul National din Craiova, care l-a invins pe un alt mare favorit, Razvan Vasilescu.
Tanara Andreea Bibiri de la Teatrul "Bulandra" a luat premiul pentru "Cea mai buna actrita in rol secundar" si le-a multumit Marianei Mihut si lui Victor Rebengiuc pentru sustinere.

In competitia masculina, fericitul a fost Mihai Calota de la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti. Premiatii pentru intreaga activitate au fost Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu, ovationati de public.
Performera acestei editii, pe langa Silviu Purcarete, a fost Mariana Mihut care a primit cel de-al treilea trofeu Uniter din cariera, pentru rolul din piesa "Sorry" de Alexandr Galin, suflandu-i un eventual al doilea trofeu ultra-mediatizatei Maia Morgenstern.
Cu acest al treilea premiu, actrita este recordmana absoluta a editiilor la aceasta categorie, inaintea Oanei Pellea si a Valeriei Seciu, cu cate doua trofee.
In momentul urcarii actritei pe scena, Victor Rebengiuc era extrem de emotionat si de mandru de premiul Marianei Mihut, fiind chiar mai patruns de reusita decat laureata.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.