Dupa multitudinea de concerte pe care le-a sustinut in noaptea de Revelion, Anna Lesko se pregateste sa sarbatoreasca Craciunul, pe data de 7 ianuarie.

Zilele acestea, incarcata de cadouri pentru cei dragi, ea va pleca la Chisinau, pentru a se intalni cu parintii ei, pe care nu i-a mai vazut de aproape doua luni. Solista va profita de aceasta ocazie si pentru a-i face o vizita stilistului personal.

Anna Lesko este foarte mandra de originile sale basarabene, insasi vestimentatia sa de scena fiind puternic inspirata din portul po-pular rusesc. Putini stiu insa faptul ca solista, desi traieste in Romania de circa doisprezece ani, inca respecta cu sfintenie traditiile moldovenesti.

Astfel, Anna obisnuieste sa petreaca sarbatorile de iarna atat in stil romanesc, cat si in stil rusesc, dupa vechiul calendar. Pentru ca a avut o agenda ticsita de oferte pentru spectacole, cantareata nu a putut sa-si aloce, in luna decembrie, cateva zile pentru a-si vizita parintii si surorile aflate la Chisinau.

Prin urmare, dupa ce a batut recordul de 13 concerte in noaptea de Revelion, pentru care a incasat fabuloasa suma de 45.000 de euro, Anna isi pregateste acum bagajele pentru o scurta vacanta pe care o va petrece peste Prut. Solista va lasa deoparte statutul de vedeta si, pentru ca se declara o mare fana a preparatelor culinare specific rusesti, isi va pune sortul de bucatarie si o va ajuta pe mama ei sa gateasca mancarurile sale preferate: zacusca, bors, chiftele, salata orientala si clatite cu diverse umpluturi.

Totodata, pe data de 10 ianuarie, Anna va sarbatori aniversarea varstei de 29 de ani, cel mai probabil tot in compania familiei sale. in plus, solista va imbina utilul cu placutul si va profita de “excursia” la Chisinau si pentru a-si vizita stilistul personal, pentru a-si tunde varfurile, fiind deja cunoscut faptul ca basarabeanca nu permite nimanui altcuiva sa se atinga de podoaba sa capilara. Pentru ca obrazul subtire cu mare cheltuiala se intretine, cantareata lasa, de fiecare data, la salonul de coafura cateva sute de euro.

Va pune fan si bani sub fata de masa

Pentru adeptii calendarului Iulian, sarbatorile de iarna sunt decalate cu 13 zile fata de adeptii calendarului Georgian. Astfel, prima zi de Craciun se sarbatoreste pe 7 ianuarie, Anul Nou in noaptea dintre 13 si 14 ianuarie, iar Boboteaza pe 19 ianuarie.

Basarabenii urmeaza o serie de ritualuri de Craciun, cum ar fi: pana la miezul noptii, pe masa nu sunt asezate decat mancaruri de post, iar sub fetele de masa se pun, conform obiceiului, bani si fan, acestea urmand sa fie scoase doar la Boboteaza, cand fanul va fi impartit animalelor din gospodarie. Adepta a obiceiurilor mostenite de la strabunici, mai mult ca sigur ca si Anna va respecta traditiile specifice basarabenilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.