Marturia emotionanta a unei alte victime a lui Jackson ar putea decide soarta acestui proces

Procesul lui Michael Jackson a intrat, luni, intr-o faza decisiva in acelasi timp cu marturia tanarului Jason Francia, care a descris, cu vizibila emotie, agresiunile sexuale la care l-ar fi supus cantaretul atunci cand avea intre sapte si zece ani. In prezent in varsta de 24 de ani, tanarul, fiul fostei menajere a superstarului, si-a sters lacrimile de mai multe ori in fata celor 12 jurati de la tribunalul din Santa Maria, in timp ce povestea trei agresiuni la care ar fi fost supus intre 1987 si 1990, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Prima asemenea intamplare ar fi avut loc cand el avea doar sapte ani, intr-un apartament din Los Angeles care ii apartinea lui Michael Jackson. Baietelul era asezat pe genunchii cantaretului, in fata televizorului, cand acesta a inceput sa-l gadile, dupa care i-a bagat mana in pantaloni, atingandu-i zonele intime. "La sapte ani, nu stii ca acesta este un lucru care nu ar trebui sa se intample (...) Poate ca mi s-a parut ciudat, dar nu foarte ciudat", a spus el. Trei ani mai tarziu, in timp ce jucau impreuna un joc video, cantaretul a mers mai departe. Dupa ce l-a gadilat si l-a mangaiat, i-a atins in mod repetat organele genitale timp de aproximativ trei minute, a povestit martorul, spunand ca nu-si aminteste cum anume s-a incheiat episodul. Tanarul si-a amintit insa ca de fiecare data Michael i-a strecurat in buzunar mai multe bancnote de 100 de dolari sugerandu-i sa nu-i spuna mamei sale despre cele intamplate

In 1994, cantaretul a dat familiei baiatului doua milioane de dolari, pentru a nu face publice acuzatiile. Acest caz este primul dintr-o serie de cinci in care Jackson ar fi fost implicat in trecut si pe care judecatorul Rodney Melville a decis ca juratii sa le audieze. Procurorii au solicitat permisiunea de a vorbi despre aceste cazuri, chiar daca ele nu au condus la procese penale impotriva cantaretului, pentru a putea stabili ca acesta manifesta un comportament recidivist.

Prezentarea acestor cazuri ar putea marca o rasturnare de situatie decisiva pentru Michael Jackson, daca acuzarea va reusi sa convinga juriul ca el este un agresor sexual care nu reuseste sa-si stapaneasca atractia fata de adolescenti si pre-adolescenti de sex masculin. Vedeta, care pledeaza "nevinovat", risca 20 de ani de inchisoare pentru agresiuni sexuale comise asupra unui baiat de 13 ani la data presupuselor fapte.

Vorbind cu o emotie vizibila, martorul a spus ca i-a fost greu sa vorbeasca despre agresiuni, chiar si atunci cand a fost interogat in cadrul unei anchete deschise pe baza acuzatiilor unui alt copil, Jordan Chandler, in 1993. "Era stanjenitor atunci, cum este si acum", le-a spus el juratilor, stapanindu-si greu emotia. Intre varsta de 13 si 18 ani, tanarul a necesitat tratament psihologic. Marturia tanarului contrasteaza puternic cu marturia adolescentului aflat la originea acestui proces. Acesta din urma a avut un comportament sfidator si insolent pe alocuri, nereusind sa convinga juriul ca a fost victima abuzurilor la care sustine ca a fost supus.

Mai multi alti tineri afirma ca Michael nu s-a comportat niciodata nepotrivit cu ei, printre ei numarandu-se si actorul Macaulay Culkin, care a jucat in "Singur acasa". Insa apropiati ai acestor copii sau fosti angajati de la Neverland sustin ca au fost martori la agresiuni si vor fi chemati la tribunal pentru a spune ce stiu. Copilul care a fost la originea acuzatiilor similare din 1993, aduse lui Jackson, nu va depune marturie, dar o va face mama lui. Potrivit avocatului Larry Feldman, care a reprezentat familia presupusei victime in 1993, baiatul a afirmat ca a fost supus unor abuzuri de natura sexuala in sapte randuri. Cazul nu a mai ajuns in fata tribunalului deoarece intre parti a fost incheiat un acord in valoare de 20 de milioane de dolari. "Daca juriul va crede aceste marturii, procurorul are toate sansele sa obtina condamnarea acuzatului", estimeaza juristul Jim Hammer.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.