Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de ieri, sa someze public postul MTV pentru difuzarea, pe 13 decembrie, a videoclipului "Cheia de sub pres" al interpretului Ombladon, care contine scene de violenta si a decis interzicerea difuzarii acestuia la posturile de televiziune.

CNA a primit trei reclamatii de la telespectatori care acuzau violenta imaginilor si a textului acestei piese.

Membrii consiliului au decis ca videoclipul incalca prevederile articolelor 39 aliniatul 1 si 40 din Legea audiovizualului. Conform articolului 39 din Legea audiovizualului, "este interzisa difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata", iar articolul 40 prevede ca "este interzisa difuzarea de programe care contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala".

CNA a decis astfel, interzicerea difuzarii videoclipului "Cheia de sub pres".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.