In cadrul ceremoniei de sambata, hitul trupei O-Zone a concurat cu "Lebt denn dr alte Holzmichl noch" (De Randfichten), "F**k it" (Eamon), "Schnappi, das kleine krokodil" (Schnappi) si "Yeah" (Usher feat. Lilī John & Ludacris).

Lista nominalizarilor pentru cele 26 de categorii puse in joc la aceasta editie a fost alcatuita de reprezentantii Academiei Germane de Fonograme, atat pe baza performantelor inregistrate de artisti in Top 100 Single Charts, in perioada 1 martie 2004 - 28 februarie 2005, cat si pe baza vanzarilor inregistrate in Germania (locul patru in topul pietelor muzicale din lume), in aceeasi perioada. In cazul baietilor de la O-Zone, castigatorii categoriei "cel mai bun single national si international", "Dragostea din tei" a realizat un adevarat tur de forta, inregistrand "number one" in 27 de tari europene si o stationare de 12 saptamani in Eurochart Hot 100 Singles, top realizat de celebra revista muzicala Billboard. Pe langa aceste performante, "Dragostea din tei" s-a vandut in peste opt milioane de unitati, beneficiind de 40 de adaptari in 12 limbi internationale.

O data cu trofeul obtinut sambata la Berlin, baietii de la O-Zone au reusit o noua victorie in fata mult mai titratului Usher - cel mai bun artist al anului 2004.

Premiati alaturi de Anastacia, Robbie Williams sau Rammstein

In cadrul Galei Echo Awards 2005, eveniment transmis in direct de postul RTL, cantaretul britanic Robbie Williams a reusit performanta celui de-al patrulea trofeu consecutiv la categoria "cel mai bun interpret international pop/rock", surclasandu-i pe Phil Collins, George Michael, Seal si Usher.

Din pacate, fanii germani nu au avut ocazia sa-l vada "live" pe Robbie, acesta absentand pentru prima data de la acest eveniment, in ciuda faptului ca organizatorii i-au promis ca va avea in cabina un echipament Playstation numai pentru el...La sectiunea "cea mai buna interpreta internationala pop/rock", trofeul i-a revenit cantaretei americane Anastacia, ea reusind sa le invinga pe Nelly Furtado, Norah Jones, Avril Lavigne si Katie Melua.

"A fost un an de vis pentru mine", a declarat Anastacia, care a obtinut astfel cel de-al doilea premiu Echo, dupa cel obtinut in urma cu patru ani. Anul trecut, Anastacia a vandut peste un milion de albume in Germania.Un alt absent al Galei a fost rapperul Eminem, castigatorul categoriei "cel mai bun hip-hop international", care a preferat sa transmita un mesaj de multumire prin satelit.

Dintre artistii germani prezenti pe lista nominalizatilor, Rammstein a castigat doua trofee: "cea mai buna prestatie live" si "cea mai buna trupa alternativa", in timp ce Die Fantastichen Vier si-a adjudecat trofeul pentru "cel mai bun hip-hop german".In cadrul acestui eveniment au avut loc 14 recitaluri, printre artisti numarandu-se Mariah Carey, Anastacia, Nena sau Rammstein.

Cel mai important eveniment muzical dupa Grammy si Brit Awards

Prima editie a Premiilor Echo s-a desfasurat in 1992, plasand astfel Germania pe locul trei in topul celor mai importante evenimente muzicale, dupa Grammy (Statele Unite) si Brit Awards (Marea Britanie). Printre castigatorii editiilor desfasurate pana in prezent s-au numarat Herbert Gronemeyer, Westernhagen, Madonna, Santana, Robbie Williams, Eminem si Alicia Keys, in timp ce pe scena Galelor au performat Sting, Shania Twain, Lenny Kravitz, Tom Jones sau Red Hot Chili Peppers.

Pentru baietii de la O-Zone, premiul Echo obtinut sambata la Berlin este fara doar si poate cel mai important din cariera, incununand astfel cel mai mare succes obtinut vreodata de o piesa cantata in limba romana...