Economisti, actori, jurnalisti, ingineri sau hostesse sint la baza urmasii Gianinei Corondan de la „Starea vremii“. Iar baietii cred ca sint mai credibili decit fetele in aceasta postura.

Mihai, fiul celebrului meteorolog de serviciu Romica Jurca, a ajuns sa prezinte vremea la Antena 3, exact cind se pregatea s-o faca la National TV. „Am aflat de la mama ca se organizeaza concurs pentru prezentatori la Antena 3, care sa prezinte liber, asa ca hop si eu!“ E convins ca „daca nu stii geografie esti un om mort“ si ca aceasta meserie se potriveste mai mult barbatilor, pentru ca „sint mai credibili“. Va ramine in televiziune, desi pe diploma lui scrie „economist“. „Probabil ca voi trece in spatele camerelor si ma voi dedica meseriei de producator tv. Vreau ca in cel mult cinci ani sa produc 'Observatorul>> Antenei 1.“

I se intimpla rar sa-l opreasca lumea pe strada, si atunci pentru „Bahh, ai zis ca ninge si uite ce soare este afara!“. Cele mai mari „emotii“ le are „cind ma suna sefii si ma intreaba cum va fi vremea la final de saptamina“. Sustine ca nu i s-au facut favoruri gratie numelui pe care-l poarta. O urmarea pe mama lui, la tv, chiar fara sa vrea. „Pe vremea lui Ceausescu, in afara de TVR, nu aveai ce sa vezi la televizor. Totusi mai existau meciuri de fotbal pe bulgari, in timpul rubricii meteo, insa nu le puteam vedea pentru ca se uita tatal meu la... mama.“

Actorul Catalin Fumuru a ajuns sa prezinte starea vremii „de mult si intimplator“. „La Realitatea TV inseamna sa prezinti un buletin, in direct, care are explicatii stiintifice, stiri utile, prognoze detaliate. Uneori ritmul in care vin informatiile este atit de alert incit, daca nu stii tu despre ce este vorba si nu stai linga editori atunci cind scriu, risti sa gresesti in direct.“ Cum e un familist convins, timpul liber si-l petrece cu sotia, Nora Dinca, si baietelul lor, Luca. Rudele il suna cu abordari precum „imi schimb cauciucurile la masina, ninge?“ sau „auzi, Petrica, vreau sa ma duc la peste weekendul asta, ce zici, ploua in zona aia?“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.