Solista Andreea Balan si-a deschis sufletul in fata fanilor intr-un jurnal deschis pe site-ul sau oficial, www.andreeab.ro.

Interpreta vorbeste pentru prima oara despre momentele grele pe care le-a trait in "epoca" Andre.
Certurile cu Andreea Antonescu sau neintelegerile cu familia fostei colege sunt numai cateva dintre dezvaluirile artistei, dezvaluiri care ar putea constitui intr-un viitor destul de apropiat subiectul unei carti. Chiar daca Andreea Balan isi incheie prima parte a jurnalului cu atentionarea ca nu a dorit sa acuze pe nimeni cu acest gest, Andreei Antonescu i se creioneaza un portret nu tocmai magulitor. Si tatal jumatatii blonde a fostei trupe Andre, Sandel Balan, a avut cateva precizari de facut.

Andreea Balan face public pe site-ul sau motivele care au determinat-o sa vorbeasca despre viata sa.
"NU ACUZ PE NIMENI in aceasta dezvaluire, dar simteam nevoia sa povestesc prietenilor mei, fanii, cateva momente din viata mea care m-au marcat. Evenimentele sunt povestite asa cum le-am simtit la vremea respectiva si poate alte persoane au alta parere."

ANTONEASCA TACE

Replica Andreei Antonescu in fata marturisirilor aparute in jurnalul cu pricina ne-a parvenit prin intermediul casei de discuri Roton unde cantareata este "inregimentata": "AndreEa nu doreste sa comenteze pe marginea acestui subiect. Nu are de gand sa-si publice memoriile. Astfel, vom avea parte de un monolog. AndreEa este foarte ocupata in aceasta perioada cu lansarea unui nou album, care va aparea pe piata in aproximativ o luna de zile. Pot sa va spun ca va aduce atat o schimbare de imagine, cat si a stilului muzical. S-a lucrat cu o serie de compozitori, iar pe album se vor regasi cateva piese cantate in colaborare cu o seama de interpreti cunoscuti. Va fi o surpriza."

Sandel Balan ne-a declarat ca fiica sa nu a publicat acest jurnal pentru a-si face publicitate, ci pentru ca probabil ea a simtit nevoia sa spuna anumite lucruri: "Este fata mea si o sa-i fiu intotdeauna alaturi. Nu cred ca aceste lucruri ii vor ridica imaginea. Chiar in emisiunea lui Catalin Maruta, unde am fost invitat, a sunat o pustoaica si a facut-o praf".

"NU NE-A LUAT ANDREEA DE CRESCUT"

Se pare ca Sandel Balan are o viziune diferita pe alocuri fata de cea a fiicei sale. Daca din spusele Andreei se intelege ca familia sa nu beneficia de o situatie financiara tocmai roz, tatal a tinut sa-i improspateze memoria copilului sau: "Eu si sotia mea suntem ingineri. In 1998 aveam o casa, o masina, si nu de oricare. Eu eram un inginer cunoscut, cu inventii si inovatii brevetate. Este adevarat ca am renuntat la profesie pentru a ma dedica trupei Andre. Primul album al Andreei a fost platit integral din banii nostri pentru ca nimeni nu investea bani pe atunci asa usor. Taticul ei i l-a platit. La inceput fetele au cantat pe gratis. Am fost la mare in primul an pe banii nostri si ai domnului Antonescu. Nu ne-a luat Andreea de crescut. Banii care s-au castigat cu grupul Andre s-au cheltuit nu fara cap. Eu nu i-am contabilizat vreodata. S-au dus pe telefoane, haine si multe alte lucruri care erau necesare. Este adevarat ca am trecut de la un apartament de 2 la 3 camere si ca am cumparat un Cielo, apoi o Skoda Octavia, dar le-am facut tot spre binele ei. Sa aiba camera ei."

"NU-I VA FACE BINE LA IMAGINE"

Certurile care au dus intr-un final la destramarea trupei Andre si de care Andreea Balan aduce aminte in jurnal sunt considerate de Sandel Balan "lucruri firesti intre doi copii". Erau mici si se luau la harta din nimicuri. Eu si Gigi (nr. - tatal Andreei Antonescu) incercam sa le sfatuim, sa facem tot ce era mai bine pentru ele. Insa ca in cazul oricarui copil era si normal sa ramana cu anumite amintiri. I-am spus si ei: 'Este foarte bine ca ai scris ce te-a deranjat, dar nu o sa-ti faca bine la imagine>>. Tatal solistei infirma faptul ca in timpul turneelor luau masa separat sau ca cele doua Andree nu-si vorbeau cate 2 sau 3 luni. "Era imposibil. Eu stateam intotdeauna la masa cu Gigi, iar ele nu aveau cum sa nu vorbeasca atata timp. Lucrurile nu au fost atat de ascutite, de grave, precum reiese din acele randuri. Am discutat cu ea, cu prietenul ei, Teo, cu sotia. Tot ce s-a intamplat era normal sa se intample intr-o familie. Cred ca a exagerat putin. A privit doar din punctul ei de vedere. Nu sunt suparat. Doar ca a amintit de aceste lucruri, dar pe unele le-a omis."

"I-AS IMPROSPATA MEMORIA"

Sandel Balan a avut de gand in urma cu cativa ani sa scrie o carte despre Andre impreuna cu un ziarist, asa ca aproba ideea fiicei sale de a-si publica amintirile. O singura observatie a avut de facut: "Pentru a scrie o carte ai nevoie sa te documentezi foarte bine. As ajuta-o. I-as improspata memoria cu toate evenimentele de care a uitat. Asta i-am spus si inainte de a aparea la emisiunea lui Teo: Incearca sa-ti amintesti cum au stat de fapt lucrurile."

Va prezentam cateva pasaje din jurnalul vedetei preluate de pe site-ul sau oficial www.andreeab.ro:

"Prima cearta intre noi doua a avut loc atunci cand in studio ea a numarat cuvintele din textul unei piese, si a observat ca eu am mai multe decat ea.
"Am inceput sa ne certam de la haine (majoritatea ideilor fiind ale ei si ale mamei sale), si de fiecare data cand veneam eu cu o idee nu era buna, fiind acuzata ca o copiez. Am continuat cu discutiile referitoare la coregrafii (majoritatea fiind facute de mine), unele miscari nedorind sa le accepte. Apoi de la texte si impartirea lor, ea dorind sa-si asume creditul si pentru textele facute de tatal meu. Existau cateodata 2 - 3 luni in care nu ne vorbeam si nu ne salutam, dar in scena paream cele mai bune prietene. Nu stiu de ce si in spatele scenei nu ne mai suportam. Poate din cauza ca fanii incepusera sa se divida si existau 2 tabere..."

"De multe ori mergeam cu masina lor, un Cielo (noi aveam doar o Dacia pe vremea aia), si nu gaseam tren sa ne intoarcem acasa (trebuia sa ajung la scoala dimineata) si erau nevoiti sa ne lase intr-o gara (si ea trebuia sa ajunga la scoala), si astfel asteptam 4 - 5 ore in gara pana incepeau trenurile sa circule..."

"Eu nu as mai fi continuat de atunci, dar am fost obligata de ratele facute de tata la noua masina. Nu pot sa uit cum prietenul meu de atunci care canta cu un amic in deschiderea noastra a fost pus sa aleaga intre a pleca acasa si a ramane in continuare in spectacole doar cu conditia de a-si petrece timpul cu ea (pentru ca "baietii buni nu au ce sa caute cu Balanca").

"Si-n restaurant stateam la mese diferite: eu cu tatal meu si ea cu familia sa si cu prietenul meu. Doua luni in vara aceea am intrat cu microfonul inchis pentru ca eram "mica, blonda, fara voce" si nu stiam "sa leg doua cuvinte", iar ea avea "o voce mai buna decat a lui Celine Dion", stia sa "vorbeasca cursiv" si arata, dupa spusele ei, mult mai bine decat mine."

"Situatia s-a schimbat cand a plecat de acasa, devenind peste noapte prietena mea, din nou invinuindu-l pe tatal sau pentru comportamentul urat fata de mine. (...) Am devenit iar prietene si ne-am inteles foarte bine pana cand la un spectacol am ajuns in punctul de a ne bate pentru ca inainte de a intra in scena ne-am certat pe tema "cine e noul impresar: Iustin sau Balan". Atunci am hotarat sa nu mai cant cu ea. Iustin e un baiat extraordinar, dar nici eu si nici tatal meu nu puteam accepta sa ne impresarieze".

"In legatura cu banii, pot spune ca eu niciodata nu am stiut pe cati bani cantam, doar tata gestiona banii. Eu doar aveam tot ce-mi trebuie: un dulap de haine, buzunarele pline de bani pentru a iesi in oras cu fetele. Am inceput sa-mi gestionez banii la 18 ani si, sincer, din ANDRE m-am ales cu statutul de persoana publica (imagine oricum sifonata de scandaluri) si cateva mii de dolari care nu mi-au ajuns pentru avansul la masina pe care mi-am facut-o cadou de majorat.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.