Elvis Presley se afla in fruntea clasamentului Forbes al celebritatilor care au avut cele mai mari venituri in 2007, desi nu mai sunt in viata, si l-a surclasat pe solistul Nirvana Kurt Cobain, care s-a aflat pe prima pozitie in topul de anul trecut, informeaza NewsIn.

Presley s-a clasat din nou pe prima pozitie a topului celor 13 personalitati care au cele mai mari venituri, desi au incetat din viata, dupa ce a condus clasamentul de cand a fost infiintat, in urma cu sapte ani, cu exceptia anului trecut, cand s-a clasat pe locul doi.

Elvis a avut castiguri estimate la aproximativ 49 milioane de dolari in 2007. Diferenta fata de anul trecut, de la 42 de milioane de dolari, se datoreaza faptului ca CKX Entertainment, care a cumparat o parte din proprietatile lui Presley de la fiica sa, Lisa Marie, s-a angajat sa revigoreze interesul pentru regretatul cantaret si actor.

Forbes.com a anuntat ca primii 13 artisti din top au avut venituri masive din vanzari de marfuri asociate imaginii lor in valoare cumulata de 232 de milioane de dolari in acest an.

Pe locul doi s-a clasat fostul Beatles John Lennon, care a fost ucis la New York in 1980, la varsta de 40 de ani. Lennon a avut venituri de 44 de milioane de dolari, in timp ce creatorul benzii desenate "Peanuts", Charles M. Schulz, s-a clasat pe trei, cu venituri de 35 de milioane de dolari.

Cobain s-a clasat pe patru, dupa ce anul trecut a fost in fruntea clasamentului, ca urmare a faptului ca vaduva lui, Courtney Love, a vandut o parte din catalogul sau de melodii pentru suma de 50 de milioane de dolari.

Urmeaza in top, pe locul cinci, un alt fost membru Beatles, George Harrison, care a murit in 2001, dar a avut venituri de 22 de milioane de dolari anul acesta, si Albert Einstein, cu venituri de 18 milioane de dolari.

Einstein a devenit un element cheie in educarea copiilor datorita brandului de filme si jucarii Disney, Baby Einstein.

Nou-intrati in lista sunt actorul Steve McQueen si legenda muzicii soul James Brown, care a decedat in decembrie anul trecut.

Rapperul Tupac Shakur a reintrat in lista, la fel si James Dean. Pe ultimele locuri din top 13 sunt artistul pop Andy Warhol, Theodor Geisel, cunoscut ca Dr. Seuss, autorul de literatura pentru copii, actrita Marilyn Monroe si superstarul raggae Bob Marley.

Trei artisti mari nu se mai regasesc in clasament anul acesta, pionierul muzicii R&B Ray Charles, scriitorul J.R.R. Tolkien si cantaretul de country Johnny Cash.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.