Apararea lui Michael Jackson, judecat la Santa Maria pentru agresiune sexuala a unui minor, a primit o lovitura luni, judecatorul autorizand marturiile catorva presupuse victime mai vechi.

"Am decis acceptarea marturiilor altor presupuse victime", a declarat judecatorul Rodney Melville. Decizia se poate dovedi hotaratoare pentru continuarea procesului, deoarece prezentarea acestor presupuse antecedente ale cantaretului poate fi devastatoare pentru aparare. Acest lucru ar putea permite acuzarii sa-si consolideze argumentele, intr-un moment in care cazul prezentat de procurori este fragil, marturiile protagonistilor fiind uneori contradictorii. Presupusele abuzuri s-ar fi petrecut in februarie-martie 2003 la Neverland, proprietatea californiana a vedetei.

Cinci precedente

Judecatorul Melville a acceptat ca noua martori, printre care o presupusa victima, sa fie audiati in cadrul prezentarii a cinci cazuri precedente. Starul Macaulay Culkin se numara si el printre cei cinci baieti care vor fi audiati in proces.

Cel mai cunoscut caz dateaza din 1993 si se refera la agresarea sexuala a unui baietel care avea 13 ani la acea vreme. Procedura judiciara s-a incheiat cu un acord intre cantaret si familia baiatului si despagubiri de mai multe zeci de milioane de dolari. Unchiul presupusei victime, Raymond Chandler, a anuntat luni ca tanarul se afla in strainatate si refuza sa depuna marturie la Tribunalul din Santa Maria, pentru a-si proteja intimitatea. Chandler afirma insa ca in 1993 a existat "un munte de dovezi" in ceea ce priveste vinovatia cantaretului. "Unele dovezi erau distrugatoare, de aceea Michael Jackson a incheiat un acord", a spus el. Un alt caz priveste plata a doua milioane de dolari, facuta de cantaret pentru a pune capat acuzatiilor aduse de fiul unuia dintre angajatii sai, potrivit presei.

Procurorul Tom Sneddon a explicat la inceputul zilei ca doreste sa poata vorbi despre aceste acuzatii din trecut pentru a demonstra ca acuzatul se incadreaza intr-un tipar de comportament sexual deviant. "Victimele sunt de varste apropiate, iar modul cum au fost ademenite seamana", a spus el.

Apararea protesteaza

Avocatul cantaretului, Thomas Mesereau, a contestat cererea acuzarii, aratand ca marturiile ar putea influenta juratii si distrage atentia acestora de la faptele care fac obiectul procesului. La randul lor, specialistii sunt de parere ca marturiile ar putea determina juratii sa fie tentati sa il pedepseasca pe Jackson in prezent pentru fapte care s-ar fi petrecut cu mult timp in urma si care nu au fost demonstrate. "Este o lovitura teribila pentru Jackson si o veste excelenta pentru procurori, care vor beneficia de o a doua sansa pentru a face impresie buna juratilor", ca si cum procesul ar reporni de la zero, a comentat juristul Andrew Cohen. "Este o decizie extrem de importanta, care schimba complet cursul procesului", a subliniat si Ann Bremner, fost procuror.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.