Autorul piesei "Rimi rimi ley", care va reprezenta Turcia la concursul Eurovision din 21 mai, la Kiev, Ucraina, va ajunge in fata instantei, pe motiv ca nu ar fi respectat intocmai regulile impuse de televiziunea nationala turca TRT, informeaza site-ul esctoday.com.

Umran Akdokur, compozitoarea piesei trupei Ariana, a cerut oficial Curtii din Ankara sa anuleze piesa aleasa sa reprezinte Turcia la Eurovision. Aceasta pretinde ca melodia "Rimi rimi ley", interpretata de Gulseren si compusa de Erdinc Tunc, nu respecta regula potrivit careia o piesa trebuie sa fie "originala, fara a fi fost folosita in scopuri comerciale si nedifuzata inainte de finala nationala din Turcia". Mai mult, ea sustine ca Goksan Arman, textierul piesei "Rimi rimi ley", este angajat al TRT Grand Orchestra, aceasta constituind o alta incalcare a regulilor. Umran Akdokur, o compozitoare iesita la pensie, a spus ca si-a cheltuit toti banii pentru concurs. Nu e prima data cand piesa aleasa sa reprezinte o tara la Eurovision a fost intens criticata. Atat piesa trupei Kaffe, care va reprezenta Bulgaria, cat si cea a trupei Greenjolly din Ucraina au fost acuzate de plagiat.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.