Bine documentat in cresterea copiilor, Silviu Prigoana ii face deja lui Maximus meloterapie, fenomenul fiind cunoscut drept “efectul Mozart”.

Studiile au aratat ca bebelusii care asculta muzica clasica se pot calma, pot creste armonios si pot deveni melomani, insa nu vor fi neaparat niste genii.

Astrograma lui Mihai Maximus, realizata de Tina Rizea, incepe sa se adevereasca la doar patru zile de la nastere. Specialistul Click! i-a prezis micutului ca va avea parte de o educatie aleasa din partea tatalui, care se va implica total in relatia parinte-fiu.

Grijuliu si preocupat atat de Adriana, cat si de Maximus, Silviu Prigoana si-a schimbat complet programul si se dedica in totalitate celor doi. “Nu ma lasa sa fac nimic. El il schimba, el ii taie unghiile, el ii face baie. Se pricepe mai ceva ca o dadaca. Nici nu ma lasa sa angajez bona”, a declarat Adriana pentru Click!.

Bahmu: "Lui Bebita ii place opera"

Miliardarul a gasit o solutie inedita si pentru a-si adormi bebelusul, setand televizorul din camera pe postul Mezzo TV, care difuzeaza doar muzica clasica si jazz. “Mihaita e foarte linistit, nu plange si doarme aproape tot timpul. Se pare ca ideea lui taica-sau, cu Mezzo TV, a dat roade. Lui Bebita ii place opera”, ne-a mai spus Adriana, care a ramas fara copilul ei de suflet, bichonul Bijou, trimis de Prigoana sa stea la soacra.

Chiar daca a nascut foarte recent, Bahmu nu poate sta locului si tine in permanenta legatura cu redactia revistei pe care o conduce. “Vorbesc cu ei pe messenger, imi prezinta subiectele, nu pot sa stau si sa dorm”, a mai declarat Adriana.

Programul de azi al lui Mihaita

Grila pentru marti, 23 octombrie, difuzata de Mezzo TV este dedicata jazz-ului si compozitiilor lui Ludwig van Beethoven. Maine, insa, micutul lui Prigoana va avea ocazia sa asculte in premiera Simfonia nr. 1 a lui George Enescu, care va incepe la ora 9.45.

Ce e "efectul Mozart"?

Observat pentru prima data in anul 1993, in cadrul unor studii efectuate in California, “efectul Mozart” consta intr-o serie de modificari pe care muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart le induce asupra proceselor psihice, cum ar fi: capacitatea de invatare, atentia si memoria.

S-a constatat ca aceasta muzica imbunatateste aceste functii, insa nu garanteaza ca bebelusul va deveni un geniu. Studiile medicale au aratat insa o crestere temporara a coeficientului de inteligenta dupa ascultarea unei sonate de Mozart.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.