O tanara actrita cu capul pe umeri, pasionata de munca ei, discreta cu viata particulara, care nu s-a lasat viciata de viata agitata de la Hollywood, asemenea altor starlete de varsta ei. Jessica Alba si-a format o imagine respectabila, printr-un management riguros al imaginii de sex-simbol.

Fizicul frumos al actritei se datoreaza mostenirii sale mexicane, franceze si olandeze, si, in ciuda faptului ca nu vorbeste spaniola, este de multe ori luata drept o actrita hispanica.

"Tatal meu este mexican si inchis la piele, mama mea este foarte deschisa. Mai mereu mi se promiteau scenarii de genul: Maria, fiica omului de serviciu care se imprieteneste cu copiii albilor. M-am nascut in State. Niciodata nu m-am gandit la faptul ca sunt o hispanica pana cand industria filmului m-a facut sa ma gandesc la acest aspect. Mi s-a parut foarte ciudat, frustrant".

Parintii sai, Mark si Cathy, s-au casatorit inca din adolescenta. Jessica a aparut pe 28 aprilie, 1981, in Pomona, California, iar fratele ei Joshua, tot actor, intr-un oras din sudul Los Angeles-ului. Se pare ca aspirantei nu prea i-a placut la scoala. "Nu m-am mai dus la scola din clasa a 7-a", marturiseste ea. "Aveam vise marete. Eram determinata inca de cand eram mica. Uram scoala. Nu aveam prieteni. De-abia asteptam sa plec". La 12 ani, Jessica s-a inscris la cursurile de actorie ale companie de teatru Atlantic, initiate de dramaturgii David Mamet si William H. Macy, si si-a luat un impresar.

jess3.jpg Dupa putin timp a primit un rol in comedia Camp Nowhere, 1993. Initial fusese angajata pentru doua saptamani, insa i-a fost acordat un rol principal dupa ce o alta actrita a renuntat. Jessica a recunoscut ca a fost aleasa pentru ca nuanta parului ei semana cu al celeilalte actrite si nu datorita talentului ei a primit rolul. Dupa acest film a inceput sa primeasca roluri mici in "The Secret World Of Alex Mack", iar in 1996 a primit rolul Mayei Graham din pilotul popularului serial "Flipper". Anul 1995 l-a petrecut in Australia, filmand primul sezon din povestea delfinului, descoperindu-si pasiunea pentru inot si placerea de a se juca cu delfinii.

Sfarsitul adolescentei l-a petrecut jucand in seriale precum Beverly Hills 90210 si filme, incluzand Never Been Kissed, unde a jucat alaturi de Drew Barrymore si P.U.N.K.S., impreuna cu Randy Quaid. Faima i-a fost adusa de actiunea stiintifico-fantastic Dark Angel, care s-a bucurat de succes atat in SUA, cat si in Marea Britanie. Imediat dupa filmari a inceput sa apara pe copertile revistelor si sa figureze pe listele celor mai frumosi, doriti, sexy oameni.

Nu a fost mereu multumita de modul in care a fost portretizata. A dat in judecata revista Playboy dupa ce s-a folosit pe coperta o fotografie promotionala cu ea la filmul Into The Blue, care ar fi putut induce in eroare publicul, crezand ca ar fi pozat goala. "Nu ma reprezenta. Am muncit foarte mult sa arat cine sunt cu adevarat, iar asta nu ma reprezenta". A renuntat la acuzatii dupa ce publicatia si-a cerut scuze si a facut donatii pentru cauze caritabile. De asemenea, Jessica refuza sa se dezbrace complet in filmele pe care le joaca, formuland clauze clare de non-nuditate la fiecare contract pe care il semneaza. Ca urmare, in rolul lui Nancy, stripteuza din Sin City, a refuzat sa se dezbrace complet sau mai mult.

Jessica a recunoscut ca se simte foarte atasata de personajul Sue Storm pe care l-a interpretat in Fantastic Four, personajul avand capacitatea de a se face invizibila. "Ma simt invizibila cand sunt intr-o camera cu afaceristii care condc studiourile de filmare si sunt preocupati sa ma vanda ca pe un sex simbol si incerc sa le spun ca pot sa gandesc si singura si ca am o experienta de 12 ani in film".

Protectiva cu intimitatea ei, a reusit sa-si tina viata sentimentala departe de ochii curiosilor, in ciuda unor relatii de profil. Dupa ce a rupt logodna cu Michael Weatherly, partenerul ei din Dark Angel, in 2003, a avut o relatie de scurta durata cu Sergio Garcia, jucator spaniol de golf. Apoi a inceput sa se intanleasca cu Cash Warren in 2005, pe care l-a intanlit in timpul filmarilor la Fantastic Four, el fiind asistent producator. Ea a recunoscut ca evita povestile de dragoste cu alti actori. "Majoritatea actorilor pe care ii cunosc sunt destul de dramatici - si nu am nevoie de mai multa drama in viata mea".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.