Bahmu i-a facut lui Silviu Prigoana provizii serioase pentru iarna: 20 de borcane de zacusca, 10 kg de slanina afumata, conserve de peste, carne si fasole si sticle de palinca adusa tocmai de la Cluj. Adriana va pune si cateva butoaie cu muraturi, dupa reteta cu care l-a cucerit pe omul de afaceri.

Chiar daca sta sa nasca dintr-o clipa in alta, Adriana nu-si neglijeaza treburile gospodaresti. Cat timp iubitul ei a stat in Statele Unite, Bahmu a avut grija sa umple camara si frigiderul cu bucate traditionale, care nu lipsesc din meniul lor zilnic si pe care le prepara chiar ea.

Pentru a ne convinge ca nu braveaza, am gustat noi insine din zacusca minune cu care Adriana l-a cucerit pe Prigoana.

“De la noi nu lipsesc proviziile pentru iarna. Chiar azi (nr.-ieri) am fost in supermarket sa iau conserve, iar acum cateva zile am facut 20 de borcane de zacusca. Silviu se da in vant dupa reteta asta, dar mai ales dupa muraturile mele, pe care le fac doar in saramura”, ne-a declarat Bahmu, care a recunoscut insa ca-i lipseste camara uriasa din vila din Pipera, aflata acum in renovare.

“Chiar daca suntem nevoiti sa locuim momentan in apartament, trebuia sa pun conservele pentru iarna. Nu prea am spatiu, dar le-am inghesuit pe unde am putut. Nu pot sa-i dau lui Prigoana mancare chinezeasca, cand el este invatat cu fasole, slana si ceapa”, ne-a povestit viitoarea mamica in timp ce ne arata frigiderul ticsit cu borcane si bucati imense de slanina invelite in celofan. (Alina Bucsain)

Reteta minune a Adrianei

Ingrediente: 3 kg vinete, 3 kg ceapa rosie, 2 kg ardei capia (sau gogosari), 2 kg rosii, 1,5 l ulei de masline, sare, piper, foi de dafin.

Se coc vinetele si ardeii, se curata si se dau prin masina de tocat impreuna cu rosiile. Ceapa se caleste 2-3 minute si se amesteca cu restul compozitiei. Se pune la fiert, la foc mic cu 1,5 l ulei de masline, se adauga sare si piper dupa preferinte si foi de dafin.

E gata in momentul in care uleiul se ridica la suprafata, iar compozitia incepe sa stropeasca. Se pune in borcanele pregatite din timp, se capseaza capacul si se acopera pentru cateva ore cu o patura.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.