Dupa megashow-urile oferite de Nightwish la Bucuresti si Moonspell la Timisoara, fanii rock-ului greu asteapta cu nerabdare intalnirea din 4 iunie, de la Sala Palatului, cu suedezii Therion. Pana atunci, iata ca informatiile de ultima ora sunt de bun augur pentru toti iubitorii genului black-metal: cei sase "lupi nordici" de la Catamenia se vor afla pe 25 si 26 mai la Bucuresti si Cluj in miniturneul de promovare a albumului "Winternight Tragedies", ce se va lansa pe 25 aprilie sub marca Massacre Records.

"East European Tour 2005", ce include concerte la Sofia, Bucuresti, Cluj, Budapesta si Viena, este organizat de Promusic Prod si revista Maximum Rock din Romania.

Astfel, pe 25 si 26 mai, iubitorii metalelor grele vor avea ocazia sa-i vada la lucru la Club A (Bucuresti) si la Clubul Cultural Studentesc Observator (Cluj) pe: Olli Mustonen (voce), Riku Hopeakoski (chitara), Ari Nissila (chitara ritmica, voce), Tero Nevala (clape), Mikko Hepo-oja (bass) si Veikko Jumisko (tobe), membrii trupei Catamenia, un nume ce face parte din aceeasi familie muzicala cu Dimmu Borgir, Children of Bodom sau Kalmah.

Bilete, intre 25 si 38 de lei... grei!

Alaturi de Catamenia vor mai canta si Vokodlok, o trupa romaneasca ce va fi prezenta in toate cele cinci concerte.

Revenind la cele doua escale pe taram mioritic, va putem comunica pretul biletelor atat pentru Bucuresti, cat si pentru Cluj.

Avand in vedere capacitatea pe care o pune la dispozitie Club A din Capitala (300 de persoane), organizatorii au decis ca pentru concertul Catamenia din 25 mai sa scoata la vanzare exact 300 de bilete, pretul osciland intre 300.000 de lei (in cazul achizitionarii pana la 10 mai) si 380.000 de lei (in cazul achizitionarii dupa 10 mai). Concertul de la Club A este programat la ora 20.00.

Trecand la a doua locatie, Clubul Cultural Studentesc Observator din Cluj, ei bine, aici situatia arata putin diferit atat din punct de vedere al capacitatii (600 de persoane), cat si a pretului biletelor. Pentru concertul din 26 mai (ora 21.00), fanii genului black-metal vor plati intre 250.000 de lei (25 de lei grei), in cazul achizitionarii pana la 10 mai, si 350.000 de lei (35 de lei grei), in cazul achizitionarii dupa 10 mai. Spre deosebire de concertul din Club A, la Cluj, membrii clubului Maximum Rock vor beneficia de intrare gratuita.

Catamenia - 10 ani de cariera si sase albume

Anul nasterii trupei Catamenia este 1995. Pe atunci, Riku Hopeakoski si Mika Tonning erau niste "lupi tineri", dornici de afimare, care activau in orasul finlandez Oulu. Dupa primul an de Catamenia, ei semneaza un contract pentru patru albume cu celebra casa de discuri Massacre Records din Germania, producatorii germani fiind impresionati de piesa "Winds".

O data semnati cu Massacre, Catamenia intra in Commusication Studios din Germania, unde lucreaza albumul "Halls of Frozen North", avandu-l producator pe Gerhard Magin (Crematory, Mystic Circle). Dupa "Halls of Frozen North" (1998) urmeaza: "Morning Crimson" (1999) - inregistrat in suedia impreuna cu producatorul Thomas Skogsberg (Katatonia), "Eternal Winters Prophecy" (2000) - inregistrat in Finlanda, avandu-l la butoane pe Ahti Kortelainen (Kalmah si Eternal Tears of Sorrow), "Eskhata" (2002) incheind seria primelor patru albume editate sub Massacre. Asa cum era firesc, colaborarea dintre labelul german si trupa finlandeza se prelungeste pentru inca trei albume, primul - "Chaos Born", inregistrat in Finlanda impreuna cu Kari Vahakuopus si Immu Ilmarinen (Burning Point, Afterworld si Sentenced) -, fiind considerat de specialisti drept un album de referinta pentru genul black-metal.

O data cu acest succes, Catamenia pregateste albumul numarul sase, "Winternight Tragedies", cu aceiasi oameni la butoane (Kari si Immu) insa, de aceasta data, apar tensiuni intre membrii trupei si astfel, solistul Mika si basistul Timo decid sa paraseasca tabara, fiind inlocuiti de Olli Mustonen (voce) si Mikko Hepo-oja (bass). In ciuda acestor modificari de structura, Catamenia termina "Winternight Tragedies", care se anunta a fi unul dintre cele mai puternice materiale din cariera finlandezilor.

Cat de puternic? Veti afla pe 25 si 26 mai, la Bucuresti si Cluj...


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.