Veteranii rockului britanic din trupa Rolling Stones, cintareata americana Madonna si actorul american Samuel L. Jackson se numara printre celebritatile inscrise in cea mai recenta editie a Guinness World Book, care va fi lansata pe piata azi.

Trupa Rolling Stones se poate lauda cu turneul mondial cu cele mai mari incasari, "A Bigger Bang", care a obtinut cistiguri de 437 milioane de dolari.

Madonna e artista cu cele mai mari cistiguri, dupa ce a obtinut aproape 200 milioane de dolari in urma celor 60 de concerte organizate in cadrul turneului sau mondial de promovare a albumului "Confessions on a Dance Floor". Un calcul matematic indica faptul ca starul a cistigat peste 3 milioane de dolari pe concert.

Jamiroquai e trupa care a sustinut concertul la cea mai mare inaltime, 10.675 de metri, intr-un avion Boeing 737 modificat special pentru acest eveniment.

Cintareata de origine georgiana Katie Melua si trupa sa au stabilit recordul in materie de concerte subacvatice, dupa ce au sustinut un spectacol la o adincimea de 303 m sub nivelul marii, pe o platforma petroliera de pe coasta Norvegiei.

Unele recorduri nu au putut fi doborite: hitul lui Bing Crosby "White Christmas", lansat in 1942, detine inca recordul de cea mai bine vinduta melodie, cu 50 de milioane de copii.

2007 e anul in care s-au lansat cele mai multe parti finale ale unor trilogii, "Omul Paianjen", "Shrek", "Piratii din Caraibe", "Ultimatumul lui Bourne" si "Ora de virf".

Actorul care a obtinut cele mai mari incasari de box-office din toate timpurile este Samuel L. Jackson. Cele 75 de filme in care a jucat au avut incasari de 7,84 miliarde de dolari la nivel mondial.

"Casino Royale", filmul cu care actorul britanic Daniel Craig a debutat in rolul celui mai faimos agent secret din lume, 007, este productia "James Bond" cu cele mai mari incasari, peste 587 milioane de dolari.

Recordul pentru cel mai scurt titlu al unui film cistigator de Oscar revine productiei algeriene "Z", care a primit din partea Academiei americane doua premii, in 1970.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.