Adriana Bahmuteanu si Andreea Marin sunt doar cateva dintre VIP-urile care, desi au depasit luna a saptea de sarcina, continua sa faca pe soferitele, desi sunt constiente ca acest lucru poate avea consecinte nefaste asupra fatului.

Insarcinata in luna a opta, Bahmu merge in fiecare zi cu masina(un BMW seria 3) la serviciu, desi medicul i-a interzis sa mai conduca.

“Stiu ca nu am voie pentru ca sarcina este intr-un stadiu destul de avansat si am mai avut si probleme, dar eu sunt o fire activa si nu-mi place sa stau dupa un sofer”, ne-a marturisit viitoarea mamica.

In urma cu nici o luna, Adriana era gata sa avorteze dupa ce “a zburat” cu avionul la soacra ei, in Cluj. De atunci, vedeta a decis sa renunte la acest mijloc de transport, refuzand sa-l insoteasca pe Silviu Prigoana in America, insa nu s-a putut lasa si de condus.

Nici Andreea Marin nu renunta la acest obicei, desi trebuie sa nasca in luna decembrie o fetita, sotia lui Banica jr putand fi vazuta in continuare pe strazile Capitalei la volanul BMW-ului sau seria 6 Cabrio. “Zana” nu a recurs nici ea la serviciile unui sofer, chiar daca buzunarul i-ar fi permis fara indoiala.

O alta gravida care iese cu totul din tipare este vedeta Pro Motor, Roxana Ciuhulescu. Aceasta se apropie de luna a cincea de sarcina, dar asta nu a impiedicat-o sa vina la propria nunta cu elicopterul. Dupa aceasta imprudenta, Roxana a declarat ca va renunta totusi, in luna de miere, la sporturile extreme, precum ski-ul nautic sau scufundarile.

"Ideal ar fi ca femeile gravide sa nu mai conduca!"

Medicii le interzic acestora sofatul dupa luna a saptea: “Ideal ar fi ca pacientele gravide sa se protejeze in ultimele doua luni si sa renunte cu desavarsire la condus. Centura de siguranta nu reprezinta un pericol pentru fat, dimpotriva, este binevenita, insa trebuie sa se tina cont si de pozitia scaunului”, a declarat pentru Click! Dr. Ana Oncescu, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Totusi, conform reglementarilor noului Cod rutier intrat in vigoare la 1 decembrie 2006 centura de siguranta nu mai este obligatorie in cazul femeilor gravide in luna avansata de sarcina (desi nu se precizeaza exact cum isi poate da seama politistul in ce luna este sarcina).

Sfaturi pentru soferite cu burtica

1. Demarati cu blandete, mai ales in primele trei luni de sarcina.

2. Evitati zdruncinaturile care pot provoca aparitia contractiilor. Pentru aceasta, masina trebuie sa aiba suspensii foarte bune

3. Centura de siguranta nu trebuie sa va jeneze. Chinga de la baza va fi asezata deasupra copselor si nu peste pantece, iar cea de sus intre sau sub sani.

4. Pentru mai mult confort, folositi pernite in zona lombara si a picioarelor.

5. Opriti-va la primele semne de oboseala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.