In fiecare an, la Londra are loc ceremonia de premiere a celor mai buni artisti care canta muzica avand radacini in ritm&bluess, jazz sau oricare muzica din cultura promovata de personalitatile de culoare.

Anul acesta, cantareata americana Amy Winehouse a fost marea castigatoare la premiile Music of Black Origin (Mobo), primind titlul de cea mai buna artista a anului in cadrul unei ceremonii care a avut loc la arena "O2".

Trecand peste problemele de dependenta de droguri si pornirile sinucigase ce au tinut prima pagina a presei mondiale, Amy Winehouse a concurat cu succes la categoria "cea mai buna artista britanica a anului", cu Beverley Knight, Corinne Bailey Rae, Jamelia si Joss Stone, iar in seara ceremoniei a stralucit interpretand doua melodii de pe recentul sau album, "Back to Black".

Premiul Mobo pentru cel mai bun artist britanic al anului a revenit rapper-ului Dizzee Rascal, in timp ce Kanye West si Ne-Yo au castigat fiecare cate doua premii. West, care nu a fost prezent la ceremonie, a mai primit si premiul pentru cel mai bun videoclip, pentru melodia "Stronger", si cel pentru cel mai bun artist hip-hop. Cel mai bun cantec al anului a fost declarata piesa "Because of You", cantata de Ne-Yo, care a mai fost recompensat cu premiul Mobo pentru cel mai bun artist R&B.

Rihanna a castigat premiul pentru cel mai bun artist international, in timp ce premiul Mobo pentru cel mai bun DJ a revenit lui Tim Westwood de la BBC Radio 1.

Singurul premiu non-muzical decernat la ceremonia gazduita de Jamelia a fost BeMOBO, distinctie care a fost acordata fundatiei From Boyhood to Manhood, care se ocupa cu ajutorarea copiilor de culoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.