Cine vrea sa fie "la moda" stie, inevitabil ca orasul mondial al prezentarilor de lux si al cumparaturilor extravagante este "The Big Apple". Anul acesta, metropola newyorkeza nu a facut exceptie si ne-a incantat ochiul cu colectii de vis si scenografii minutios puse la punct.

Moda anului viitor este dictata de prezentarile din aceasta toamna din capitala modei mondiale. Dupa cum am observat, la vara vom purta rochii vaporoase din voal, matase, sifon, organza, toate cu imprimeuri florale, in culori de bleu, albastru metalizat, lila, crem sau negru. Combinatiile propuse vor fi intre portocaliu-mango, cobalt si argintiu, toate cu inserturi de fir metalic si imprimeuri bogate. Fara fuste scurte si material putin la bluze. Cuvantul de ordine este: opulenta, iar stilul este feminin, aproape de cel al printeselor din basme, atat la rochii, cat si la bluze. Revin in forta tricoteurile si lana ca material extrem de utilizat la jachete si sacouri.

Toti designerii care se respecta au urmat aceasta linie autoimpusa si au incantat audienta pe catwalk cu modele extravagante si sic.

Proenza Schouler, a fost grupul de moda ce a deschis balul cu taieturi precise si modele feminine, marcand si influenta intrarii in cadrul companiei a Grupului Valentino. Apoi a intrat in scena Christian Dior cu "Epoca de aur a modei" sau cum sa faci dintr-o rochie un adevarat vis. Proiectului sau i s-au alaturat alti celebrii designeri, precum Balmain, Balenciaga, Hartnell sau Amies, iar anii de aur '60 revin pe podiumuri.

Ralph Lauren a marcat cele 40 de prezentari de colectii ale sale intr-un cort ridicat in Central Park, iar melodia ce a insotit evenimentul a fost "The best is yet to come", in interpretarea lui Frank Sinatra. Colectia a fost una de exceptie, cu modele gen "My Fair Lady", in care feminitatea a fost pusa in evidenta atat de rochiile extraordinare, cat si de accesoriile alese. Publicul, din care au facut parte nume sonore de la Hollywood, precum Sarah Jessica Parker, Martha Stewart, Diane Sawyer si Barbara Walters, l-a aplaudat cu insufletire. Colegii sai de bransa, renumiti creatori de moda precum Donna Karan, Carolina Herrera, Diane von Furstenberg si Vera Wang, au luat si ei parte la eveniment.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.