Potrivit unui sondaj, realizat in luna august, de Asociatia "Berarii Romaniei", romanii considera ca litoralul si berea sunt de nedespartit. Astfel, peste 93% dintre romani au declarat ca nu concep sa petreaca un sejur la mare fara sa consume bere. In conceptia lor, litoralul fara bere ar fi "anost", "fara farmec", "plictisitor" sau "ca nunta fara lautari".

Dintre activitatile de pe litoral asociate cu consumul de bere, peste doua treimi dintre turisti au optat pentru berea pe plaja, restul declarandu-se pentru petrecerea timpului la o terasa cu familia sau cu prietenii. Senzatiile care se asociaza cel mai bine consumului de bere pe litoral sunt cele de "racorire" (45%) si de "distractie si voie buna" (43%).

Daca ar avea posibilitatea sa imparta o bere la mare impreuna cu vedeta preferata, majoritatea romanilor opteaza pentru Mihaela Radulescu si Gheorghe Hagi. In topul preferintelor se mai regasesc Andreea Marin Banica, Teo Trandafir, Adrian Mutu sau Stefan Banica junior. Iar daca ar savura o bere cu vedeta preferata, subiectele de discutie ar fi, in cazul barbatilor, evolutia profesionala ca reteta de succes, iar in cazul femeilor, domeniile in care aceasta activeaza, corelate cu detalii despre viata familiala.

Sodajul mai arata ca, desi berea reprezinta un ingredient nelipsit de pe litoral, romanii dovedesc ca beau cu responsabilitate. Astfel, 95% dintre romani nu ar consuma bere daca intentioneaza sa conduca o masina, iar alte situatii in care nu ar consuma alcool ar fi supravegherea copiilor, inotul in larg, distractiile extreme si sarcina, in cazul femeilor.

Sondajul a fost realizat de Asociatia "Berarii Romaniei", in perioada 25-28 august, pe un esantion reprezentativ de 407 persoane.

Asociatia "Berarii Romaniei" a fost fondata in decembrie 2004 si reprezinta peste 70% din piata berii din Romania. Din asociatie fac parte Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries, producatori care au investit pana in prezent peste 550 de milioane de euro in Romania si au contribuit cu peste 200 de milioane de euro la bugetul de stat, in 2006, informeaza NewsIn.