Valentino Garvani, unul dintre cei mai cunoscuti designeri italieni, a anuntat ca se va retrage in ianuarie de la casa de moda pe care a fondat-o in urma cu aproape jumatate de secol.

Creatorul in varsta de 75 de ani a spus ca este "momentul perfect pentru a spune la revedere lumii modei" dupa 45 de ani in care i-a imbracat pe membrii familiilor regale europene si pe vedetele de la Hollywood, informeaza NewsIn.

"Valentino a fost si este in continuare un nume mare al lumii modei", a spus actrita Sophia Loren, care a asistat de multe ori la show-urile lui. "Clasa, talentul sau... au sedus o lume intreaga."

Valentino este cunoscut pentru rochiile sale de seara rosii, purtate de nume celebre ca Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cate Blanchett sau Julia Roberts.

"Am fost norocos sa imi transform pasiunea din adolescenta in meserie... si sa-mi pastrez stilul, in ciuda marilor schimbari din lumea modei", a spus Valentino intr-o declaratie.

Exista zvonuri ca dupa plecarea marelui designer, noii proprietari ai Valentino Fashion Group, vor dori sa aduca un designer mai tanar si mai constient de imperativele comericale ale modei, pentru a contribui la extinderea marcii in noi piete. Ziarele italiene si surse din industria modei au sugerat ca fostul designer Gucci, Alessandra Facchinetti, este printre candidati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.