Tele 7abc a reintrat in emisie pentru a nu ramine fara licenta. Desi nu mai conteaza in nici un fel de masuratori de audienta si nici nu exista planuri clare de relansare, postul are o istorie interesanta

Marti, la miezul noptii, Tele 7abc si-a reluat emisia, cu reluarile si reluarile la reluari cu care ne obisnuise de mai multa vreme. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) afirmase in aceeasi zi ca ii va ridica licenta, iar postul de televiziune din Giulesti le-a trimis membrilor CNA o adresa prin care ii anunta ca va reaparea pe ecran.
Intre timp, la Tele 7abc s-a format si un consiliu director, constituit din Carmen Livia Sterian, director general, Alin Petran, director de retea, si Virginia Goian, director economic. "Si s-au intors si cei 70 de angajati la lucru", sustine Goian.

Abecedarul Tele 7abc

In 1994, Paul Opris a deschis Tele 7abc alaturi de omul de afaceri Mihai Circiog si impresarul Marcel Avram, dupa un concept al lui Mihai Tatulici. Primul sediu a fost pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 si 11.
Patru ani mai tirziu, postul intra deja intr-un declin vizibil. Publicitatea nu exista, programele TV erau din ce in ce mai putin vizionate, calitatea imaginii lasa de dorit.

In 2000, Opris i-a vindut mai bine de 80% din actiuni omului de afaceri si fostului sau coleg de liceu Freddy Robinson. Insa, din punctul de vedere al audientei, nu s-au prea vazut schimbari.
A urmat aparitia lui Florin Calinescu, ca director general, in chip de salvator al televiziunii, in 2000. Pentru vedeta PRO TV, ocolul pe la Tele 7abc a insemnat o pierdere serioasa de imagine, deoarece, cu exceptia lui "Alo, Florin", concursul cu premii foarte mari date de Eurom Bank, nu s-a intimplat nimic. Ulterior, televiziunea a emis la voia intimplarii. Paul Opris afirma ca i-a vindut majoritatea actiunilor in 2000 lui Freddy Robinson, cu ocazia relansarii. Acesta din urma si-a manifestat disponibilitatea de a reinvesti in Tele 7abc, dar, deocamdata, nu a facut-o.

Nume mari din presa romaneasca au trecut pe la acest post

Tele 7abc s-a lansat cu Mihai Tatulici ca director general. I-au urmat in functie jurnalistii Radu Nicolau, Radu Cosarca, Mihaela Cutus, Aristide Buhoiu, Florin Calinescu si bancherul Liviu Mandler. Pe linga acestia, la Tele 7 s-au perindat si jurnalisti precum Teo, Mircea Badea, Dana Deac, Lucian Mindruta, Gilda Lazar, chiar si Cornel Nistorescu, care a avut o zi de "Chestiunea Zilei".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.