Ca multi alti fotbalisti romani care joaca pe bani grei la echipele din strainatate, Adrian Mutu a fost si el atras de lumea afacerilor. De-a lungul vremii, fotbalistul a investit atat in imobiliare (are mai multe case in tara si in intreaga lume), cat si in cluburi si restaurante, sau in domeniul modei. in urma cu cativa ani, pe cand juca la Chelsea, fotbalistul a deschis in Bucuresti (zona Cinema Patria) clubul Life, unde era asociat cu omul de afaceri Nicu Gheara.

Dupa ce l-a renovat si relansat, Mutu a decis sa renunte la aceasta afacere, neavand timp sa se ocupe de ea. in urma cu trei ani si jumatate, Adrian a fost "corupt" de prietena si asociata sa de la firma de impresariat "Universal Sports Management", Ana Maria Prodan, sa investeasca intr-o pizzerie. Cei doi detin in coproprietate restaurantul cu specific italienesc "Il Forno", acolo unde oricine poate servi specialitatea casei - "Pizza Adi Mutu" - realizata dupa o reteta a "Briliantului".

De altfel, Adi nu se va opri aici, caci cei doi planuiesc sa lanseze anul viitor si un restaurant de lux cu meniu variat. Toamna aceasta insa, decarul nationalei va deschide un nou club de fite in Bucuresti. Acesta se va numi "La Pacha" si va fi detinut in coproprietate de "Briliant" si de omul de afaceri Nicu Gheara. Conform revistei "soc", Mutu a investit deja in aceasta afacere aproximativ 300.000 de euro, iar cea care se va ocupa practic de club va fi Laura, sora fotbalistului.

Linie de incaltaminte cu Mihai Albu

Alt domeniu care ii face cu ochiul lui Adi Mutu este moda. El este deja asociat la firma de haine "Ten Lifes", impreuna cu designerul italian Rossi Barbarossa. Acum, "Briliantul" isi va pune numele si pe o colectie de incaltaminte, impreuna cu Mihai Albu. Linia se va numi "AMA" si va fi lansata tot la toamna.