Echipa de fotbal, iahturi, avion particular, locuinte de lux si proprietati de vis - cam pe asa ceva se duc banii miliardarului rus Roman Abramovici, motiv pentru care este vehement atacat de presa rusa.
Cu o avere de 13,3 miliarde de dolari, miliardarul rus a fost criticat in termeni duri de presa din tara sa natala atunci cand a cumparat clubul englez de fotbal Chelsea. Iar acum a fost din nou subiectul criticilor pentru ca scoate din buzunar 135 de milioane de dolari pentru renovarea celor trei iahturi ale sale - scrie cotidianul italian Corriere della Sera. Astfel, cotidianul rus Komsomolskaya Pravda a calculat ca doar cu banii pe care Abramovici ii arunca pe renovarea cabinelor de dormit de pe iahturile sale ar fi putut da de mancare timp de 6 luni tuturor celor 60.000 de locuitori ai regiunii Chukotska, al carei guvernator este miliardarul rus. Sau ar fi putut construi 112.000 de metri patrati de locuinte.

OBSEDAT DE SIGURANTA

De altfel, Abramovici a fost criticat si pentru obsesia sa pentru siguranta proprie. Astfel ca acesta si-a dotat iahturile cu un minisubmarin in care se poate refugia in cazul unui atac. La fel s-a intamplat si cu avionul sau particular, un Boeing 767-300, care dispune de un sistem de aparare antiracheta asemanator cu cel de pe Air Force One, aeronava prezidentiala americana. Nici resedinta lui Abramovici din Londra, care a apartinut candva regelui Hussein al Iordaniei, n-a scapat de obsesia acestuia de a-si "asigura spatele". Proprietatea se intinde pe 10 kilometri patrati si este "monitorizata" de mii de camere de luat vederi, controlate de numerosi bodyguarzi.

OPULENTA

Resedinta din Londra nu se remarca doar prin sistemele de siguranta, ci si prin opulenta. Aceasta dispune de un teren de golf considerat ca fiind cel mai mare din Marea Britanie. Si o pista de carting cu minibolizi asemanatori celor din Formula 1 - special conceputa pentru copiii miliardarului rus. Sauna si piscina se gasesc intr-o cladire inalta de 130 de metri, pe care vecinii rusului au botezat-o "Roman Empire Building". Abramovici mai detine un apartament in capitala engleza - la Knightsbridge - pentru a fi mai aproape de casa cand face cumparaturi la celebrele magazine "Harrod’s". Pe langa aceste proprietati, miliardarul rus mai are un palat la Sankt Petersburg si o vila la St. Tropez. Nu de mult, a vrut un castel: si-a luat unul in sudul Frantei, pentru care a platit nu mai putin de 23 de milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.