Ruth, o romanca plecata din Banat in Germania, cucereste topurile muzicale internationale.

Miss Platnum, tanara nascuta in 1980 la Resita si plecata din Romania in 1989, este noua vedeta de origine romana care a cucerit primele pozitii in clasamentele internationale. Acum revine, cu dragoste, acasa, incercand sa cucereasca si publicul plaiurilor sale natale.

Ruth Renner, pe numele ei real, s-a aflat pentru cateva zile la Bucuresti in turneu de promovare a albumului intitulat "Chefa", al carui single "Give Me The Food" are deja un videoclip. Am intalnit-o pe Ruth la ceas de seara, cand se relaxa alaturi de grupul ei de prieteni, mancand preparate traditionale la un restaurant cu specific romanesc. intr-o epoca a extravagantelor si a disperarii de a arata publicului ca esti artist mai ales printr-un look special, Miss Platnum sparge tiparele si nu o intereseaza prejudecatile.

Ea vrea sa cante, si atat

Este naturala, aproape nefardata, se imbraca clasic, prefera iile traditionale si... ii place sa manance. stie ca toate vedetele se intrec in declaratii despre fitness si diete miraculase, dar pe ea o intereseaza mai mult sa impresioneze prin muzica si vocea sa decat prin aparitia de manechin.

In biografia simpaticei Ruth este trecuta la loc de cinste perioada petrecuta in varf de munte, alaturi de parintii ei, meteorologi. Pana la cinci ani, micuta si fratele ei mai mare au crescut departe de lumea dezlantuita, intr-un spatiu al linistii, in care numai oamenii care faceau aprovizionarea celor doua familii de meteorologi mai tulburau pacea cabanei in care locuiau.

Cand copiii s-au facut de scoala, familia a coborat in oras, iar in 1988 parintii au plecat in Germania. Dupa un an i-au urmat si cei doi copii... La varsta maturitatii, Ruth a decis ca va face muzica. Parintii au fost sceptici fata de optiunea ei, dar au la­sat-o sa-si urme­ze drumul.

Ruth recunoaste ca a avut curaj sa ia viata in piept si isi aminteste ca primul ei album, din 2004, nu a fost primit de public asa cum si-ar fi dorit. Dar ea a fost tenace...
Astazi este deja un nume cunoscut in lumea muzicala internationala. Miss Platnum a mai concertat pana acum la Londra, alaturi de formatia newyorkeza Balkan Beat Box, si la Amsterdam, impreuna cu DJ Shantel. Muzica sa nu poate fi incadrata intr-un singur gen muzical.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.