'Am trait trei zile in cel mai romantic loc'

Erau pe la inceputul relatiei, frumosi si indragostiti nevoie mare. Asaltati de gurile rele si de ochii curiosilor, care incercau sa afle tot ce fac, Catalin Maruta si Andra si-au luat, toamna trecuta, lumea-n cap si au plecat din tara. Doar ei doi. Destinatia aleasa - Italia, iar locul care i-a uns cel mai mult pe suflet a fost, de departe, Venetia.

"Am plecat in Italia, cu imaginea acestei tari alcatuita din franturi de ilustrate. Era ca si cum as fi intrat intr-o carte de povesti si m-as fi amestecat printre personajele de-acolo. Marturisesc ca am avut emotii, nu as fi vrut sa ma dezamageasca nimic. stiam ca Italia este tara pe care n-o poti vizita in fuga", isi aduce aminte Maruta. Au stat o saptamana, timp in care au vizitat Toscana, Roma si Venetia. "in Venetia am stat trei zile, si marturisesc ca de mic visam sa ajung acolo. Cand visul ti se indeplineste, senzatia de implinire este fabuloasa.

Pe canalele Venetiei ai senzatia ca esti actor de film. Sau cel putin asa m-am simtit eu, ca picat din Luna. Evident, nu am putut lipsi din Piata San Marco, si am vazut multimea de porumbei care ma impresionase prin toate filmele cu Italia. Culmea e ca am avut acea impresie de 'deja-vu>>, cu toate ca ce faceam atunci era pentru prima data in viata", povesteste Catalin.

Pentru un vizitator cu capul plin de sperante si de legende din copilarie, vedeta tv a avut si o dezamagire. Ar fi vrut sa vada mai bine acele cladiri vechi de secole din jurul sau, numai ca cele mai multe erau goale, lucru care l-a dezolat putin pe Maruta.

In rest, totul a fost perfect, s-au plimbat cu telegondola, au cantat la karaoke, au incercat toate restaurantele si au facut "tot felul de nebunii". "Este un oras plin de romantism, iar noi am fost fericiti sa stam, chiar si numai trei zile, acolo", adauga Maruta. Despre Roma, numai cuvinte de lauda: "Ce sa va spun eu, un biet colindator de rand, despre Capela Sixtina, capodopera unui Michelangelo unic?

Poate doar ca sunt fericit sa fi calcat acolo unde neam de neamul meu din Targu-Jiu n-a visat sa calce... Mi-a placut enorm Chiaramonti Museum, cu o splendida colectie de statui grecesti, la fel si muzeele egiptean si etrusc, din imediata vecinatate.

Despre toate astea citisem in cartile lui Octavian Paler - niste adevarate ghiduri de calatorie pentru mine...". Scurta, dar plina de amintiri frumoase. Asa a fost vacanta Andrei si a lui Catalin Maruta in Italia. Tot ce isi doreste pentru acest an, pentru aceasta toamna, cand isi va permite un concediu, este sa aleaga o destinatie la fel de perfecta.

Oferte de vacanta la Venetia

- Perioada 17 - 24 august. Avion: 239 euro/pers. Atlantide Hotel 2*: 95 euro/DBL/noapte/BB, Venetia 2000 3*: 130 euro/DBL/noapte/BB, Bonvecchiati Hotel 4*: 290 euro/DBL/noapte/BB. Agentia OK Travel (www.oktravel.ro, telefon: 021/311.23.90).

- Sejur Lido di Jesolo/10 zile - 450 euro. Venetia, Verona, Milano, San Marino, Florenta, Viena, Budapesta, Lacul Balaton, Pestera Postanja. Servicii incluse: transport cu autocar 2** cu aer conditionat, servicii ghid roman, 7 cazari cu demipensiune la hotel in Lido di Jesolo; 2 mic dejun continental (portie), la restaurante de categorie adecvata clasificarii hotelurilor; 2 cazari in hotel 2**- camere cu 2 paturi si grup sanitar propriu cu dus. Agentia Premier Tour (www.premiertour.ro), 021/314.72.92


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.