Cine a citit romanul lui Beigbeder, stie ca nu e chiar genul de poveste care se lasa usor transformata in dialoguri. Asumindu-si toate riscurile, Chris Simion se aventureaza sa infrunte provocarea si iese victorioasa.
Ca dovada, desi afara erau 40 de grade, spatiul destinat spectacolelor de la Motoare a fost supraaglomerat. Povestea, in sine, pare una banala: dragostea oboseste si se stinge, dupa o vreme, lasind loc alteia. Care nu va tine, nici ea, o eternitate. Subiectul nu are nimic de natura sa te inveseleasca. Tocmai aici intervine “arma secreta” a regizoarei Chris Simion. Replicile care, in esenta, nu sint deloc amuzante, sint insotite de accesorii ironice sau, pur si simplu, hazlii, astfel incit pericolul patetismului apasator este inlaturat cu bine. Adriana Trandafir este Anne, sotia de care Marc Maronnier divorteaza dupa trei ani. Desi personajul tiraste dupa sine tristetea insingurarii, aparteurile Andrianei Trandafir cu barbatii din public, de un umor savuros, destind atmosfera de ingropaciune. La fel, risul idiot al lui Jean Georges (interpretat cu mult haz de Toma Cuzin) atenueaza dramatismul unor replici in care se vorbeste despre nefericire si alte chestii dezagreabile. De fiecare data cind situatia evolueaza spre jale inlacrimata, Jean Georges ii spune lui Marc “Hai sa ne pisam!” si chiar ii urmarim intr-un... videoclip care ni-i arata alergind pe scarile de la Motoare, si odata ajunsi la toaleta, dezbatind probleme existentiale in timp ce se usureaza.

Alt moment de un haz memorabil este acela in care toata gasca se aduna sa celebreze divortul. Ca de fiecare data, Cristi Iacob, interpretul rolului principal (Marc Marronier fiind, de fapt, chiar autorul, Beigbeder) ne ofera din nou un recital actoricesc creat cu atita virtuozitate, incit iti lasa impresia ca totul este improvizatie. Marc face misto de Coelho, de “Titanic”, de spectatorul care si-a lasat celularul deschis, iar “aria cea mare” este atunci cind, imbracat in rochia de mireasa a fostei sale neveste, cinta cu mult simt de raspundere hitul Gloriei Gaynor, “I Will Survive”, dar si o piesa de rezistenta din repertoriul lui Elvis Presley. Sigur, cintarea tine mai mult, cu participarea celorlati actori si citate din alte piese celebre. Frumoasa si gratioasa, Gabriela Iacob o intruchipeaza pe Alice, noua iubita a lui Marc, care, la rindul ei, va impartasi, mai devreme sau mai tirziu, soarta Annei. Abatindu-se inspirat de la textul lui Beigbeder, Chris Simion opineaza ca o va impartasi mai devreme. Oricum, mesajul e optimist: Cind esti divortat, poti sa te speli pe miini fara sa-ti ramina sapun sub verigheta. Amatorii de teatru bun, pot vedea acest spectacol miercuri, 25 iulie, de la ora 21,00, la Motoare. Marti, 24 iulie, tot acolo, la aceeasi ora, se joaca “Hell”.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.