In anul 1990, supermodelul Linda Evangelista facea o declaratie care a intrat in istoria afacerilor din mediul modei: "Nu ne trezim mai devreme de 10.000 de dolari pe zi".

Linda se referea la ea si la prietena ei, Christy Turlington. Ele au fost cele care, potrivit presei de specialitate, au schimbat lumea lor de activitate, devenit vedete cunoscute si influente. Au intrat in televiziune, au condus talk show-uri si au facut filme, au intrat in afaceri, alaturi de alte colege, la fel de renumite. in cei 17 ani care au trecut de atunci, multe din frumoasele podiumurilor s-au retras. Altele refuza sa se recunoasca infrante de "tanara" generatie. Pe acest fundal, revista Forbes a intocmit un top al celor mai bogate supermodele din lume.

Pe primul loc se situeaza Gisele Bundchen care a castigat in ultimul an 33 de milioane de dolari, de aproape teri ori mai mult decat ocupanta locului secund (9 milioane de dolari), Kate Moss. Pe lista au intrat numele a 15 modele, care au primit onorarii maxime in ultimele 12 luni. in plus, in calcul a fost luata participarea lor la diferite companii, prezenta lor in mass-media si aparitia pe copertile revistelor de moda. in primele cinci au intrat Heidi Klum (8 milioane dolari), Adriana Lima (6 milioane) si Alessandra Ambrosio (6 milioane). in opinia publicatiei citate, succesul Giselei Nundchen nu este intamplator. "in timp ce majoritatea modelelor au cate un singur mare contract, Gisele jongleaza concomitent la 20 de companii".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.