Actrita romanca Anamaria Marinca s-a intors, joi de la Londra cu un premiu pentru cea mai buna actrita din partea Royal Society Television, dar si cu emotii datorita nominalizarii la BAFTA, pentru acelasi rol din "Sex Traffic",
un film britanic turnat in Romania.

Saptamana aceasta i-a adus actritei in varsta de 26 de ani un trofeu la Royal Society Television Awards, precum si vestea ca la 17 aprilie se va afla din nou in Anglia, la British Academy Television Awards, unde concureaza alaturi de alte trei actrite din productii de televiziune. ("Sex Traffic" si-a adjudecat la Royal Society Television Awards si Premiul pentru cea mai buna drama, la aceleasi doua categorii concurand si la BAFTA.)
Ambele performante se datoreaza rolului ei din "Sex Traffic", o drama difuzata de postul TV Channel 4 despre tinerele din Europa de Est obligate sa se prostitueze.

Pentru tanara actrita a Teatrului Bulandra, emotiile la primirea premiului au fost la fel de mari ca la Gala Tanarului Actor organizata de UNITER acum cinci ani, cand a luat trofeul pentru interpretare feminina. "Am avut la fel de multe emotii si s-au manifestat la fel", povesteste Anamaria, adaugand ca nici nu si-a auzit numele cand a fost anuntata castigatoare la Royal Society Television Awards. "M-am uitat la David Yates (regizorul filmului - n.r.) si mi-a facut semn ca da, este vorba despre mine. M-am dus pe scena, am luat premiul si a mai durat o ora pana sa-mi dau seama ce se intamplase."

Rolul din "Sex Traffic" a insemnat pentru romanca debutul ei pe ecran. "A fost un rol cum sper sa mai fie, desi e foarte greu sa te intalnesti de doua ori in cariera cu o asemenea experienta. A fost, se pare, rolul potrivit la momentul potrivit pentru mine. Din punct de vedere artistic, imi doresc sa imi gasesc o identitate si sa nu fac compromisuri, pentru ca e foarte greu sa nu faci compromisuri in meseria asta", a declarat tanara actrita la revenirea in tara.

Succes romanesc in Noua Zeelanda

Actorul de origine romana Teodor Surcel regizeaza si joaca in Noua Zeelanda, cu casa inchisa, un spectacol ce spune povestea unui muzician ungur, autorul hitului "Gloomy Sunday". ("Gloomy Sunday" il are ca protagonist pe pianistul ungur Rudi Seress, compozitorul piesei omonime, devenita un hit in interpretarea lui Oscar Peterson, Artie Shaw si Billie Holliday.) "Gloomy Sunday" de Peter Muller se joaca pana la 9 aprilie in capitala tarii, la Circa Studio din Wellington, iar din 13 pana la 23 aprilie in orasul Christchurch, la Court, unde biletele s-au vandut in totalitate. Actorul Teodor Surcel, producatorul Ben McDonald si regizorul Ross McKellar au fost primii care au pus in scena in afara Marii Britanii, in 2003, traducerea in limba engleza a piesei, realizata de Andrew Merkler.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.