Aparatura de ultima generatie ar putea fi vinduta Realitatii TV

Din 14 martie, angajatii postului de televiziune Tele 7abc au fost trimisi acasa de conducere. La poarta sediului institutiei mai stau doar agentii de paza, ciinii si o masina de la Realitatea TV. 23 martie este insa ultima zi cind CNA mai da sansa acestei televiziuni de a emite, inainte de a-si pierde licenta.

Dupa ce saptamini intregi telespectatorii au vazut pe Tele 7abc programe difuzate in reluare, conducerea televiziunii a cerut Consiliului National al Audiovizualului (CNA) intreruperea emisiei timp de 15 zile, incepind din 8 februarie, spune un comunicat al CNA. Termenul acordat de Consiliu va expira marti, 22 martie, cind, conform legii, postul Tele 7abc ar trebui sa-si reia emisia. Postul a avut probleme in ultimele luni, angajatii sustinind ca nu au fost platiti, iar toate facilitatile institutiei au fost taiate. "Noi am aflat ca angajatii se pling de neplata salariilor din monitorizarea facuta de noi postului Tele 7, pentru ca nici un angajat nu a venit sa ne ceara ajutorul", spune Attila Gasparik, vicepresedintele CNA. El a mai adaugat ca, in cazul in care nici unul dintre actionarii Tele 7 nu va da vreun semn Consiliului National al Audiovizualului, va propune colegilor sai in sedinta ridicarea licentei postului de televiziune in cauza.
Postul Tele 7abc este operat de societatea Romsat Cardinal Network SA, ai carei actionari sint: Cardinal Com Romania SRL (95,14%), Rom-Creativ Grup SA (1,4%), Opris Paul (1,4%), Ardelean Lucia Florica (1,4%) si Roumaninvest SA (societate al carei presedinte este Paul Opris 0,66%), precizeaza acelasi comunicat.

Omul de afaceri Paul Opris, fondatorul si coactionarul Tele 7abc, spune ca nu mai poate face nimic pentru aceasta televiziune pe ultima suta de metri. Motivul: nu poate lua o decizie in locul cumparatorului Kolal Communication TV, pentru ca acum contractul de vinzare-cumparare este in executie si partial achitat. "Actionarul majoritar al postului Tele 7abc este israelianul Freddy Robinson (presedinte al Kolal Communication TV din Olanda si al Eurombank - n.r.), iar cei 90 de angajati sint nemultumiti nu de mine, ci de el", spune Paul Opris.

Cind a revenit in tara acum citeva zile, Opris s-a interesat totusi de soarta postului tv din Giulesti. El sustine ca intreruperea emisiei nu a cerut-o Tele7
CNA-ului: "Totul s-a petrecut datorita lipsei de alimentare cu energie electrica, pentru ca patronul nu a mai avut cu ce plati facturile". Opris se declara lezat de situatie: "Eu ma consider pagubit de doua ori din cauza acestui post de televiziune, o data din cauza restului de plata pe care trebuie sa-l primesc in urma contractului cu Kolal si, a doua oara, pentru ca cele 17 procente detinute de Roumaninvest SA nu mai inseamna nimic pentru mine", se plinge Opris.

Tot omul de afaceri afirma ca acum 4-5 luni Tele 7 a facut o ultima achizitie, un import de aparatura tehnica. "Se pare ca vor sa o revinda postului de televiziune Realitatea". Opris mai are o serie de consideratii cu privire la piata de reclama audiovizuala: "Eu nu am reusit sa pun pe picioare Tele 7 pentru ca, spre deosebire de altii, nu am fost aliat cu nimeni, nu m-a aprovizionat nimeni cu asa-zisa publicitate care este din greu la alte posturi de televiziune. Regret ca am comentat un necrolog", incheie Opris.

Robinson are planuri mari

Potrivit publicatiei israeliene "Globes online", compania Miloumor (controlata de omul de afaceri Freddy Robinson - n.r.) alaturi de "Elran" vor investi cite 5 milioane de dolari fiecare intr-o noua companie, pentru a intra pe piata romaneasca de televiziune prin satelit. Ca o alternativa la crearea unei entitati noi, cele doua companii se gindesc si la posibilitatea de a achizitiona 90% dintr-o companie romaneasca deja intrata pe piata. Deocamdata, cele trei parti negociaza, scrie publicatia israeliana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.