Cea de-a noua editie a Festivalului EuroCallatis 2007 a ajuns la final. Dupa sapte zile pline, in care solisti, trupe importante si artisti straini au evoluat live pe traditionala "scena" a evenimentului - un vapor transformat pentru o saptamana in loc de desfasurare a manifestarii -, luminile rampei s-au stins aseara. Ele se vor reaprinde in vara viitoare, la cea de-a zecea editie.

Considerat a fi un festival fara miza, in care nimeni nu se inscrie intr-o competitie si nu urca pe scena cu ambitii de a pleca acasa cu vreun trofeu, Festivalul EuroCallatis reprezinta momentul in care artistii romani au ocazia de a se intalni cu public din toata tara, in care evolueaza live si in direct la televiziune - in cazul de fata la Antena1 - si se pot confrunta direct cu aceia care timp de un an de zile i-au criticat sau i-au laudat, jurnalistii. Din pacate, s-a dovedit in mod clar ca cei mai multi dintre cei care se simt nedreptatiti de presa si au mereu ceva de reprosat acesteia nu au avut curajul de a participa la serile de dupa spectacole, unde ar fi avut ocazia sa-si expuna clar si liber, in direct la televiziune, punctul de vedere.

In caz ca exista unul... Concluzia celor care au participat totusi la discutii este ca romanilor trebuie sa li se dea muzica multa, muzica buna, pentru ca numai asa li se cultiva gustul pentru creatiile de valoare si pot distinge falsurile si falsarile de authentic".