Presedintele Uniunii Teatrale din Romania, Ion Caramitru, va primi Premiul de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT) - sectia romana, in cadrul Galei UNITER din 4 aprilie, informeaza Mediafax.
Distinctia ii va fi acordata actorului pentru "sustinerea valorilor, a demnitatii profesionale si a solidaritatii breslei teatrale in cei 15 ani de existenta a Uniunii Teatrale din Romania". Totodata, sectia romana a AICT va acorda Premiul Criticii regizorului Mihai Maniutiu, "pentru programul de lectura moderna a textului clasic, incununat in anul 2004 prin spectacolul 'Electra>> dupa Sofocle si Euripide realizat de la Teatrul de Stat din Oradea".

Juriul a fost alcatuit din Biroul AICT - sectia romana: Ludmila Patlanjoglu (presedinte), Alice Georgescu (vicepresedinte), Natalia Stancu (secretar), Ion Parhon, Ion Cazaban, Stefan Oprea (membri).
Gala Premiilor UNITER va avea loc la Sala "I.L. Caragiale" a Teatrului National din Bucuresti.
Senatul Uniunii a decis deja laureatii Premiului de Excelenta (Teatrul Luni de la Green Hours), premiilor pentru intreaga activitate (actorii Mircea Albulescu si Draga Olteanu Matei, scenografa Lia Mantoc, regizorul Alexa Visarion si criticul de teatru Magdalena Boiangiu) si ai premiilor speciale (Adrian Enescu, Margareta Niculescu, Matei Retas, Bitu Falticineanu, Teatrul "Ion Creanga").
Pe 4 aprilie vor fi anuntati castigatorii premiilor pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cel mai bun actor/actrita in rol principal/secundar, cea mai buna scenografie, debut si critica teatrala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.