LifeStar 7 Iulie 2007 11:25
Cantareata Avril Lavigne este data n judecata de doi compozitori care pretind ca hitul acesteia, "Girlfriend", suna foarte asemanator cu una dintre piesele trupei din care au facut ei parte n anii '70, potrivit Reuters.

Tommy Dunbar, fondatorul trupei The Rubinoos, a inaintat dosarul la Curtea Federala din San Francisco, pe 2 iulie. In dosar se spune ca piesa "Girlfriend" este foarte asemanatoare cu melodia trupei, "I Wanna Be Your Boyfriend", scrisa de Dunbar si fostul manager al formatie, James Gangwer, si lansata in 1978.

In proces sunt chemati ca acuzati compania lui Lavigne, Avril Lavigne Publishing, dar si cel cu care cantareata a colaborat la scrierea piesei "Girlfriend", producatorul Dr. Luke, informeaza NewsIn.
Managerul lui Lavigne, Terry McBride, spune ca procesul "nu are nicio baza" si crede ca "nu exista nicio asemanare intre cele doua piese". "Specialistul nostru spune ca nu sunt asemanari la nivelul melodiei, partii corale sau ritmului."

McBride a declarat ca daca procesul va fi prea costisitor, va incerca sa rezolve financiar problema in afara salii de judecata. "Esti fortat sa iei in considerare acest lucru pentru ca avocatii americani fac aceleasi analogii. Daca ma apar si castig, ma costa 300.000 de dolari. Daca incerc sa imi recuperez banii, partea adversa declara falimentul, asa ca nu ajungi decat sa iti maresti nota de plata", a explicat managerul.
"Avril are asigurare pentru acest gen de procese care sunt des intalnite in show business", a incheiat McBride.

Avril Lavigne a devenit cunoscuta cu piese precum "Complicated" sau "Sk8er Boi", ambele lansate acum cinci ani, si a scos un al treilea album, "The Best Damn Thing", ce include si piesa "Girlfriend", in aprilie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.