In show-biz au loc, tot mai des, miscari de trupe. Paradoxal, se retrag cantaretii cu voce si apar, in schimb, "fizz-osii", care dau din gura ca pestele-n apa. Sa traiasca CD-ul care canta in locul lor!

Unul dintre cei mai in voga interpreti ai anilor ’90, Aurelian Temisan, a hotarat ca este cazul sa nu mai cante. Cu toate ca nu a vrut sa dezvaluie adevaratele motive ce au stat la baza acestei decizii cel putin surprinzatoare, interpretul a declarat ca mediul artistic este, pentru el, un capitol incheiat. "Nu vreau sa vorbesc despre cauzele ce m-au determinat sa ma retrag. Deocamdata nu m-am apucat de altceva. Nu stiu inca ce voi face in continuare, dar cu siguranta nu va fi ceva legat de mediul artistic", ne-a spus cantaretul.

INADAPTAT

"Nu am renuntat la muzica, ci m-am retras", a tinut sa sublinieze Aurelian Temisan. "M-am retras din motive foarte obiective, definite si personale, dar pe care nu vreau sa le comentez acum. Se poate interpreta si nu doresc acest lucru. Nu acuz pe nimeni, nu vreau sa iasa din asta un scandal, nu invinovatesc pe nimeni si nu-mi atac colegii mai tineri sau pe cei care au mai mult succes. In muzica e loc pentru toata lumea", ne-a declarat Aurelian.

Daca e atata loc sub soare, n-am putut sa nu ne intrebam de ce tocmai Temisan s-a retras, si nu "solistii" care canta cu CD-ul? "Consider ca nu m-am adaptat la cerintele actuale. In 1999, am scos un CD hip-hop, caruia nimeni nu-i dadea nici o sansa". Ce face acum Temisan? "Am un proiect, dar nu vreau sa vorbesc inca despre el. Am fost angajat al teatrului "Toma Caragiu" din Ploiesti, dar am "divortat" si de teatru, caci nu ma mai atrage nimic din ceea ce tine de domeniul artistic."

AUTOEXILATI

Din pacate, asistam la "retragerea" unei intregi generatii de artisti. Caci nu numai Temisan se afla in aceasta situatie. Elena Carstea a declarat ca renunta la muzica si o sa-si dedice tot timpul liber fetitelor ei. Silvia Dumitrescu a anuntat cu surle si trambite ca nu va mai pune piciorul pe scena, in schimb mai apare, din cand in cand, pe post de invitata, la emisiuni tv. Mai toti cantaretii anilor ’90 s-au retras, vrand-nevrand, lasand locul unor talentate tinere care ar avea un succes teribil ca fotomodele.

Despre Carmen Radulescu sau Emilia Ditu nu se mai aude nimic, Marina Scupra a "disparut" si ea, Natalia Guberna a plecat din tara. Oana Sarbu apare extrem de rar, Carmen Trandafir mai canta vara pe la mare, Madalina Manole scoate cate-un album cand si cand. Anca Turcasiu crede ca generatia lor "nu mai are cautare". Daniel Iordachioaie, Adrian Daminescu sau Gabriel Dorobantu au disparut si ei din peisajul muzicii usoare. Nici folkistii Gheorghe Gheorghiu, Vasile Seicaru sau Stefan Hrusca nu se mai bucura de succesul de altadata. Unii s-au reorientat si se ocupa de copii mai mici (Laurentiu Cazan) sau mai mari (Adrian Ordean).

SPERANTE PIERDUTE

Desi era considerata o adevarata speranta in muzica, Malina Olinescu a lasat balta cariera si a pus familia pe primul plan, dupa ce s-a casatorit. Surprinzatoare a fost insa decizia si mai tinerei Angel de a renunta la muzica. Dupa ce a castigat o multime de premii, Raluca Ciocarlan n-a mai rezistat in jungla show-biz-ului si s-a "ascuns" in orasul ei natal. "Daca mi se va cere vreodata sa ma dezbrac, ma retrag din muzica", spunea Angel in urma cu cativa ani. Se pare ca n-a durat mult pana sa se intample una ca asta, asa ca interpreta s-a tinut de cuvant.

DE TALIE INTERNATIONALA

Angel a primit Premiul pentru "Cea Mai Buna Voce Feminina" de la premiile Industriei Muzicale Romanesti si Premiul Special la Festivalul International "Nilul" de la Cairo (Egipt). Mult prea sensibila pentru o lume in care troneaza doar interesele, Raluca a preferat sa stea deoparte. "Decat sa fiu comparata cu fotomodelele care canta, mai bine ma ocup doar de scoala", ne-a declarat interpreta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.