Bucuresti, ora 18.15. Peste doar citeva minute, pasind pe un imens covor rosu, presarat din belsug cu petale albe de trandafir, Valentina Pelinel si Cristian Boureanu isi vor uni destinele in fata Domnului.

Primul soseste politicianul, la brat cu nasa Andreea Nicolau, a carei tinuta, desprinsa parca din povestile cu printi si printese, ii face pe cei prezenti sa aplaude admirativ. Mirele, purtind un costum impecabil, marca Zegna si fara ca macar un firicel de par sa fie nelalocul lui, isi cauta din priviri mireasa. Chiar si citeva secunde de asteptare par o infinitate pentru barbatul indragostit. Dar iata ca Valentina apare, calcind usor ca o gazela si radiind de fericire, alaturi de nasul Horatiu Nicolau, patronul canalului Telesport. "E atit de frumoasa", se aud voci de barbati, imbracati la patru ace, tinind de brat doamne elegante si rafinate, care schiteaza din cind in cind cite un zimbet. Sase fete bisericesti, in frunte cu IPS Vincentiu Ploiesteanu sint nerabdatori sa binecuvinteze unul dintre cele mai frumoase cupluri ale Romaniei. Din icoana mare, poleita cu aur, Maica Domnului cu pruncul Iisus in brate, zimbeste fericita si arunca parca o raza de dragoste asupra celor doi. Un miros placut de mir si smirna, trimis parca de ingerii din cer pluteste in atmosfera. Cu ochii plini de lacrimi, mirii gusta din piscotul dragostei. Desi obisnuiti cu ceremoniile pretentioase, Valentina si Cristian, aflati acum in rolurile principale nu-si mai pot stapini emotiile. Bodyguarzii cu muschi de otel se inghesuie care mai de care sa tina la distanta fotoreporterii dornici de senzatie.

O ploaie de trandafiri

"Faceti loc, se aude o voce de barbat de undeva din biserica. Trec mirii". Mina in mina, cei doi indragostiti, deveniti sot si sotie pentru o viata incearca sa iasa din biserica, acoperiti de o ploaie de trandafiri. Tinind cu strasnicie trena miresei, fiica lui Cristian Boureanu, Ioana, de doar 6 anisori, invaluita intr-o rochie de culoarea ingerilor si purtind pe cap diadema de argint cistigata de Valentina la ultimul concurs de Miss, pare coborita din Rai. Curtea bisericii "Sfintul Spiridon" e plina de personalitati venite sa bea din paharul fericirii golit pe nerasuflate de Cristian si Valentina. Directorul executiv al Oriflame Romania, Monica Tatoiu poarta o splendida rochie de matase, acompaniata de o palarie "a la Hollywood", marca Marc Jacobs. La citiva pasi de ea, creatoarea de moda Zina Dumitrescu, mai proaspata ca niciodata, isi etaleaza tinuta, creatie proprie. Ambele doamne ii au alaturi pe cei cu care au ales sa-si imparta viata pentru totdeauna, care le privesc pe cele doua gratii cum numai ei stiu s-o faca.

"La munca, nu la intins mina"

O multime de cersetori, strigind cit ii tineau plaminii "Sa-ti traiasca frumoasa, boierule!" se calca in picioare, incercind sa ajunga la "politicianul cel frumos" de la care spera sa primeasca "un banut, colea, de-un kil de cartofi". Dar sint rasplatiti de acesta doar cu "La munca, nu la intins mina". Oamenii, vizibil marcati de reactia dura a politicianului, se intorc sfiosi spre locurile lor, susurind un "Casa de piatra" si asteptind un alt alai de la care vor primi poate citiva lei cu care-si vor cumpara,probabil, bucata de piine pentru miine. Citeva momente de respiro, apoi masinile luxoase, "burdusite" cu vedete, iau drumul Palatului Snagov, unde urmeaza sa aiba loc "felicitarile, masa si dansul".

Tort de 50 de kilograme

Pe pajistea imensa de la Palatul Snagov, un cort imens "cu parchet pe jos" si impodobit cu o gradina de flori isi asteapta oaspetii de cinci stele. Incet-incet, acestia isi fac aparitia mai veseli ca niciodata. Traian Basescu, prins la mijloc de doua dintre femeile din viata lui, sotia si fiica Ioana, zimbeste in stilul caracteristic. Il urmeaza indeaproape fostul ministru Vasile Blaga cu jumatatea sa, Theodor Stolojan, tinindu-si de mina consoarta, si Adriean Videanu cu Miorita lui. Aplauze prelungite la aparitia mirilor,care-si fura mereu cite un sarut patimas. Tortul de 50 de kilograme presarat cu inimioare si melodiile de dor si inima albastra interpretate de Mandinga, Marcel Pavel si Nelu Ploiesteanu ii face pe politicienii Romaniei sa redevina macar pentru citeva minute doar oameni simpli, cu frica lui Dumnezeu...


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.