Cativa dintre protagonistii celor mai spumoase despartiri, continuate cu acuzatii de adulter, certuri pe averi, copii sau pensii alimentare sunt Adrian Mutu si Alexandra Dinu, Claudiu si Lidia Niculescu, Petre si Mioara Roman, Cristina Spatar si Mirco Maschio.

Campionii divorturilor raman Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana. Casatoriti prima data in toamna anului 2003, cei doi s-au intors din luna de miere, de la Amsterdam, cu gand de despartire. In ianuarie 2004, Adriana si Silviu se recasatoreau, punand la cale o nunta fastuoasa si o noua luna de miere, de data asta in Las Vegas. Dupa trei luni, Prigoana introduce actele de divort, dar se razgandeste si ramane langa femeia vietii lui pana in luna august, cand introduce iarasi divort, finalizat in toamna anului 2004. In ianuarie 2005, se pregatesc iar de nunta. In fine, ultimul meci dintre cei doi a avut loc anul trecut, cand s-a pronuntat un nou divort, demarat tot de Prigoana. De Craciun, amorezii se impaca insa iar si petrec Revelionul 2007 la Bran. Cu toate ca Adriana va aduce anul acesta pe lume primul copil al cuplului, ea si Prigoana nu se grabesc la starea civila, motivand ca sunt mai fericiti in concubinaj.

Scandalul Claudiu-Lidia Niculescu, in stand-by

Scandalul dintre dinamovistul Claudiu Niculescu si fosta lui sotie Lidia se aseamana izbitor cu cel dintre Adrian Mutu si Alexandra Dinu. Mai mult chiar, in lupta prin tribunale sunt aparati de aceiasi avocati, Niculescu si Mutu, de Cristian Sarbu, iar Lidia si Alexandra, de Alice Draghici. Astfel, dupa o casnicie de opt ani, Claudiu si Lidia divorteaza destul de discret, insa cateva luni mai tarziu incep disputele asupra pensiei alimentare si a custodiei celor doi copii, Alex si Rebecca. Procesele se lasa cu acuzatii de adulter, atat din partea lui Claudiu vizavi de Lidia, cat si invers. Fosta sotie a fotbalistului nu a ezitat nici sa o jigneasca, in mai multe randuri, pe proaspata sotie a lui Niculescu, Diana Munteanu. La ultima intrevedere in instanta, avocata Lidiei s-a aratat dispusa la o reconciliere, dar judecatorii nu au dat inca nici un verdict. Urmatorul termen ar trebui sa aiba loc in cursul zilei de astazi la Judecatoria sectorului 1.

Despre despartirea Cristinei Spatar de Mirco Maschio s-au scris "n" articole in publicatiile de scandal. Cand era la un pas de a se instala in palatul italianului din Padova, "regina R&B" s-a gandit ca i-ar fi mai bine la Bucuresti, decat printre straini, asa ca s-a "jucat" putin cu fotbalistul Ianis Zicu. Mai trist a fost ca Mirco a aflat, iar cantareata s-a trezit parasita in prag de nunta. De remarcat ca tot ea si-a acuzat fostul logodnic ca nu a avut incredere in ea, in timp ce italianul a considerat tabu subiectul adulterului, refuzand sa faca vreo declaratie.

Dan si Camelia Sucu, o despartire de zeci de milioane de euro

"Un razboi rece si un divort extrem de anevoios din cauza imperiului financiar de 90 de milioane de euro pe care l-au avut de impartit". Asa poate fi caracterizata despartirea dintre Camelia si Dan Sucu dupa 18 ani de casnicie si doi copii la mijloc. Cei doi s-au casatorit in 1986 si au inceput afacerea cu mobila de la zero, familia lor ajungand pe locul 4 in topul celor mai bogate familii din Romania. Cu toate astea, n-a fost sa fie. In ianuarie 2004, hotarasc sa divorteze. Dan Sucu, in schimb, cerea in perioada aceea o a doua sansa de la Dumnezeu: "Vreau sa am ce multi barbati au si poate nu stiu sa aprecieze: familie. Nu mai vreau sa ajung acasa la 12 noaptea, sa-mi vad copiii cum au crescut fara ca eu sa-mi dau seama. Acum e prea tårziu ca sa mai pot repara ceva, dar sper ca Dumnezeu sa-mi dea a doua sansa". Si Dumnezeu i-a dat-o, caci imediat dupa finalizarea divortului, omul de afaceri s-a casatorit cu Diana Lascarescu si este fericitul tatic al unui baietel. Ramane de vazut cat de bine va sti sa profite de aceasta sansa si cat de mult timp va dedica noii familii, avand in vedere ca a devenit, intre timp, patron cu drepturi depline al Mobexpert, oferindu-i Cameliei 40 de milioane de euro pentru partea de actiuni detinute de ea, lucru care ii va ocupa evident si mai mult timp... atat de pretios pentru un milionar.