Consumul de droguri, pasiunile bahice, violenta conjugala si uneori crima se regasesc pe lista celor mai frecvente nelegiuiri ale starurilor hollywoodiene.

Paris Hilton, Lindsay Lohan si Naomi Campbell sint doar citeva dintre VIP-urile care au platit anul acesta pentru excesele lor. Cotidianul a trecut in revista citeva dintre cele mai mediatizate cazuri in care vedete din afara tarii, dar si staruri autohtone au fost in afara legii.

Cel mai recent exemplu este al actorului Tom Sizemore, cunoscut din filmele "Black Hawk Down" si "Saving Private Ryan", care a recunoscut saptamina aceasta in fata instantei ca s-a drogat, incalcind astfel conditiile eliberarii conditionate, noteaza agentia France Press. Sizemore fusese condamnat in februarie 2006, la 16 luni cu suspendare, dupa ce politia gasise droguri asupra sa. A fost intre timp eliberat, dar se afla sub supraveghere pentru o perioada de trei ani. La inceputul lunii mai a fost prins din nou cu substante interzise si, prin urmare, arestat. Problemele vedetei cu legea sint insa mai vechi. In 2004 a fost inchis tot pentru posesie de droguri, iar mai apoi, eliberat conditionat. Desi a fost internat la reabilitare, actorul s-a intors in fata judecatorilor pentru violarea conditiilor si i s-a ordonat sa faca ore de terapie pentru controlarea consumului de narcotice. In timpul unei infatisari a incercat sa falsifice o proba de urina. Anda Pacurar, psiholog la "Psihologia Azi", crede ca majoritatea starurilor care au avut de-a face cu stupefiante sint dependente atit de substanta in sine, cit si de senzatiile tari, ajungind astfel sa recidiveze. "Inchisoarea nu e nici pe departe «terapeutica». E doar o pedeapsa sociala, iar ei au nevoie de sprijin terapeutic si, mai mult decit orice, trebuie sa-si doreasca sa se schimbe. Sint clienti care vin la cabinet pentru ca intra in incurcatura cu pasiunea lor fata de senzatiile extreme. Cind constientizeaza problema si apare ideea schimbarii, adesea nu o doresc, de teama ca vor deveni prea blinzi, buni, fazi, «roz». Adictiile lor le ofera de fapt un statut, le ofera beneficii", spune psihologul.

Paris Hilton si aventura sa dupa gratii (sau mai degraba dupa usa de sticla care inchidea celula, caci starleta a avut parte de tratament preferential) au tinut prima pagina a tabloidelor in ultimele luni. Arestata initial pentru 45 de zile din cauza ca a condus avind permisul suspendat, mostenitoarea imperiului hotelier Hilton a fost repusa in libertate dupa numai trei zile, pe motiv ca incaperea racoroasa o deprima. Eliberarea ei a nascut un scandal urias, astfel ca judecatorul a decis sa revina la sentinta initiala, redusa intre timp la 23 de zile, pentru buna purtare. Vedeta nu a facut recurs, spunind ca va avea de invatat de pe urma acestei experiente. "Simt ca sint o alta persoana. Obisnuiam sa ma comport prosteste, dar nu si acum. Mai nou, mi-ar placea sa ma schimb in bine. Dumnezeu mi-a dat o noua sansa. Chiar si in inchisoare simt ca l-am regasit pe Dumnezeu si simt ca m-a iertat", i-a declarat detinuta Barbarei Walters, prezentatoarea emisiunii americane "The View". Inchisoarea nu i-a mijlocit numai intilnirea cu Dumnezeu, dar a si ajuta-

t-o sa gaseasca un sfatuitor spiritual. Mai mult, artista s-a apucat de citit carti de autoperfectionare, care au convins-o sa vrea sa-si foloseasca faima in scopuri nobile, reiese din interviul semnat de Walters. Pina una, alta insa, Paris Hilton se bucura de o atentie speciala: ii este permis sa se imbrace in hainele proprii, pe care le asorteaza cu machiaj pe masura, iar mincarea si conditiile de detentie s-au imbunatatit simtitor pentru toata lumea, a povestit pentru Reuters Soraya Lopez, fosta colega de inchisoare cu Hilton.

Nici anturajul mostenitoarei lantului hotelier nu este mai distins. Prietena apropiata cu Paris Hilton, actrita Lindsay Lohan a fost retinuta de politie in luna mai, fiind suspectata ca a condus drogata. Blonda care a sucit mintile adolescentilor de peste Ocean a pierdut atunci controlul Mercedesului pe care-l sofa, lovindu-se de o bordura si ranind usor alte doua pasagere care calatoreau cu ea. Potrivit Associated Press, ofiterii care au preluat cazul au descoperit in automobilul vedetei o cantitate nespecificata de cocaina. Un tribunal va decide abia in toamna ce pedeapsa merita artista. Aceasta este la al treilea accident de circulatie din ultimii doi ani, iar la inceputul lui 2007 a fost internata la dezintoxicare, intr-un centru de reabilitare. Si tatal actritei a iesit recent de la inchisoare, unde a stat doi ani pentru tentativa de atac, conducerea unui autovehicul fara permis si alte acuzatii. O alta amica a magnatei Paris Hilton, Nicole Richie, fiica adoptiva a cintaretului Lionel Richie, a fost prinsa la sfirsitul anului trecut sofind in stare de ebrietate, insa a fost eliberata contra sumei de 15.000 de dolari, valoarea cautiunii. Starul din "Simple Life" a mai fost arestata in 2003 pentru posesie de heroina si de asemenea pentru ca s-a urcat la volan, avind permisul suspendat.

Naomi Campbell, osindita la cinci zile de maturat si spalat incaperile unui garaj de pompieri, a rezistat cu stoicism executarii pedepsei. Fotomodelul a fost dat in judecata de menajera sa de origine romana, Gabby Gibson, care sustinea ca a fost lovita cu un telefon si supusa la repetate atacuri de natura discriminatorie bazate pe obirsiile acesteia, fiind nevoita sa suporte remarce precum "fata proasta, nu te mai afli in Lumea a Treia". Experienta i-a adus insa vedetei, a carei cariera batea pasul pe loc, beneficii de imagine, presa vuind in jurul ei pe parcursul celor cinci zile de munca in folosul societatii. De altfel, manechinul incheia ziua de munca imbracata in rochie de seara si se lasa fotografiata de paparazzi (foto stinga). Totodata, fragmente din jurnalul in care si-a notat trairile care au incercat-o timp de o saptamina au fost publicate de cotidianul "New York Post": "Simt ca mi-am platit datoria fata de societate. Imi pare rau pentru ca m-am comportat asa cu menajera. In mod sigur am invatat ceva din aceasta experienta. Acum trebuie sa imi vad in continuare de viata, sa imi rezolv problemele si sa merg la intilnirile pentru recuperare in fiecare zi". Incidentul cu menajera din Romania nu este insa primul de acest fel pentru Naomi Campbell. In 2002, fotomodelul a paruit-o pe asistenta personala, Amanda Brack, pentru ca i-a uitat un bagaj pe un aeroport din Brazilia. Victima a renuntat insa la plingerea penala in schimbul unei sume de bani oferite de sefa sa. "Incalcarea legilor sau a regulilor morale nu tine de statutul de vedeta, ci de personalitatea individului si de cit de dezvoltat sint simtul lui comunitar si interesul social. E drept ca statutul de vedeta poate modifica personalitatea unui om. Ca star se poate obisnui repede cu beneficii precum neasumarea responsabilitatii pentru nevoile lui, pentru nevoile altora, punerea altora in serviciul lui si, in general, evitarea responsabilitatilor ce tin de viata sociala. Astfel ajung sa profite de simpatia de care se bucura si sa creada ca toti oamenii se vor purta la fel de bine cu ei indiferent ce ar face", explica psihologul Anda Pacurar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.