Ziua Internationala a Donatorilor de Sange a fost celebrata ieri cu mare pompa de familia Prigoana. Omul de afaceri si fiul sau, Honorius, s-au prezentat la Centrul de Transfuzie de la Spitalul Floreasca, iar viitoarea mamica, Adriana Bahmuteanu, si-a adus sora sa doneze in locul ei.

Desi a fost gandit ca o campanie sociala, demersul sotilor Prigoana a inceput cu stangul. Cu toate ca avea programare pentru ora 14.00, miliardarul nu a fost lasat sa intre in salon, asistentele invocand regulamentul, care nu permite donarea dupa ora 11.00, cand temperatura de afara depaseste 30 de grade. Cadrele medicale au cedat in cele din urma si au recunoscut ca "sarmul lui Prigoana" le-a convins. "Sotul meu a stat nemancat pana la ora asta, iar acum aflu ca nu poate dona? E om de afaceri, dimineata munceste", s-a plans Bahmu.

Are grupa sangvina foarte rara, AB4

Fara sa aiba emotii, Silviu Prigoana a completat cuminte chestionarul, declarand pe proprie raspundere ca nu a intretinut relatii sexuale cu un alt barbat, "in afara de Tariceanu", ca nu are tatuaje, piercinguri sau boli incurabile. "Sunt curat. Am o tensiune de aviator, 14 cu 9, si o grupa sangvina, foarte rara, AB4", a marturisit Prigoana. (n.r.- doar 8% din populatia Romaniei e inregistrata cu AB4). in timpul donarii, el a fost asistat de fiul sau cel mare, Honorius, care isi astepta randul sa i se ia sange. Adriana si-a tinut tot timpul sotul de mana si i-a spus ca acasa il asteapta o friptura de vita in sange. Fiind insarcinata, Bahmu nu a putut respecta obiceiul familiei, dar si-a adus sora sa doneze in locul ei.

Honorius, donator in SUA

Dupa campania de ieri, familia Prigoana va demara o ampla actiune si pentru donarea de organe, folosind in acest scop exemplul personal. "Vom incepe sa strangem semnaturi. Eu sunt de acord sa imi donez organele dupa moarte, iar fiul meu, Honorius, se afla deja pe lista donatorilor din SUA", a spus Prigoana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.