Cea mai des intalnita fraza in randul vedetelor: «Citesc mult, dar nu-mi mai amintesc ce».

Sa ajungi vedeta a devenit un tel si mai ales o moda in Romania, numai ca putini ajung sa merite statutul de star. Toata lumea se zbate pe toate caile sa ajunga la cele mai inalte performante "in ale succesului", iar pentru a reusi fac declaratii care mai de care mai uimitoare: cat de cititi sunt ei, ce cultura si ce studii au. Multe vedete autohtone se dau insa mai interesante decat sunt, iar daca le iei la bani marunti, brusc sufera de amnezie: "Citesc foarte mult, numai ca acum nu-mi aduc aminte ce fel de carti sau scriitori prefer", este fraza pe care am auzit-o foarte des din gura artistilor "mari amatori de lectura". Ca sa va faceti o idee cam ce citesc vedetele noaste, va prezentam urmatoarele declaratii:

Internetul este baza

Betty (Etnic): "In timpul liber ies la cumparaturi, in cluburi, la sala. De citit citesc reviste pentru femei, si mai nou Codul rutier. Daca nu imi place titlul unei carti nu o citesc. Iar daca iese ecranizarea unui roman , prefer sa vad filmul pentru ca inteleg mai bine din imagini despre ce este vorba. Nu mai stiu care este ultima carte pe care am citit-o. Si oricum, Internetul este acum baza".

'Nu mai stiu ce carti am cumparat>>

Gina Pistol: "Este foarte important sa citesti o carte, sa te duci la o piesa de teatru. Eu asta fac cu iubitul meu. Prefer sa citesc cartea decat sa vad filmul. Ultimele carti pe care mi le-am cumparat au fost "Singur sub dus" de Dan Chisu, iar celelalte nu mai stiu cum se numesc".

Giulia (Ex-Candy): "Citesc tot felul de carti. Psihologie in general. Scriitorul meu preferat este Paulo Coelho. Iar sa citesti cartea este mai interesant decat sa vezi filmul. Uite eu am vazut filmul 'Tentatia seductiei>> si pe urma am citit si cartea si mi-a placut mai mult. Acum nu mai stiu care a fost ultima carte citita, dar cum am spus eu prefer psihologia".

Raluca (Bambi): "Citesc piese de teatru pentru ca sunt studenta la actorie, la clasa domnului profesor Papaiani. Imi place foarte mult sa citesc despre inceputurile teatrului romanesc. Despre romane preferate sau scriitori preferati, chiar nu stiu ce sa zic."

'Lumea nu mai are timp sa citeasca>>

Bogdan Tascau (Dl. Problema). "In timpul facultatii am citit mult. Acum citesc carti de specialitate-management. Dar a trecut foarte mult timp de cand nu am mai citit un roman. De obicei cand am timp liber joc sah, fotbal si m-am lasat de jocuri de noroc pentru ca pierd mereu. Oricum sa revenim la ideea cu cartile, lumea nu mai are timp sa citeasca".

Dar un adevarat "fenomen" cultural nu este nimeni altul decat Fizz, celebrul cantaret de mahala. Acesta a declarat intr-un interviu ca studiaza pianul dupa partiturile lui Paulo Coelho si ale lui Merlucius. Este destul de jenant sa faci asemenea declaratii si sa nu stii ca este vorba despre un scriitor si despre un peste, mai exact o platica (merlucius). Oricum ii trasmitem sa nu isi faca prea multe griji, pentru ca nu este singur. Are o multime de colegi de breasla care-i seamana, iar pamantul este mare si ii tine pe toti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.