Oaspetilor faimosului hotel Savoy din Londra nu le-a venit sa creada ochilor cand l-au vazut, acum peste 40 de ani, pe Mick Jagger alergand pe hol dupa managerul sau si strigand: "Unde sunt banii mei??? Unde sunt?"

Celor din formatia The Rolling Stones nu le venea sa creada ca, dupa hituri ca "Satisfaction" si "Jumpin' Jack Flash", erau aproape faliti. Nu numai ca erau "panditi" de faliment, dar trebuiau sa plateasca si o gramada de taxe si, cel mai grav lucru, era ca cedasera drepturile de autor pentru melodiile lor.

Jagger acuza un singur omde toate aceste dezastre: pe managerul trupei, Allen Klein.

Si in prezent, Klein detine drepturile de autor ale tuturor melodiilor The Rolling Stones inainte de anii '70. "De la "Brown Sugar", the Stones primesc o parte dintre incasari pentru fiecare melodie de-a lor difuzata la radio, insa pentru inregistrarile dinainte, ei primesc ceva mai mult decat simbolic... Si acum Mick este de parere ca este o inselaciune".

Barbatul care a reusit sa-i scoata pe Stones din incurcaturile financiare in care intrasera: printul Rupert Loewenstein - un bancher catolic, cu maniere si aspect impecabil, care a devenit managerul trupei. Jerry Hall, sotia lui Mick, l-a poreclit pe acesta "Rupie The Groupie", el devenind ca un membru al "familiei Stones". Insa, dupa ani de zile de colaborare, se pare ca "masina de facut bani" a formatiei se va opri.

The Rolling Stones a anuntat saptamana trecuta ca, dupa 37 de ani, managerul lor, "Rupie The Groupie", se retrage.

El nu va fi inlocuit de nimeni, si va continua sa dea sfaturi financiare artistilor. Printul, care are 70 de ani, iese de fapt la pensie, dar nimeni nu pronunta aceste cuvinte, ca sa nu-i jigneasca sentimentele. Retragerea sa reprezinta de fapt sfarsitul unei ere - precum si al unui parteneriat care a demonstrat ca "rock 'n'roll" poate fi o profesie lucrativa in domenii care erau revolutionare la acea vreme.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.