L-am gasit pe Duckadam alaturi de Alexandra, cea care incepand de azi ii va deveni sotie.

"Suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile, dar totul e pus la punct", ne-a povestit, mandra, frumoasa bruneta (28 de ani), mai tanara cu 20 de ani decat viitorul sot. Helmut si Alexandra se vor cununa in aceasta dupa-amiaza, iar petrecerea va avea loc la Casa Sindicatelor din Arad.

Indragostitii nu vor avea parte de o nunta cu mare fast, ci au preferat sa aiba langa ei doar rudele si prietenii foarte apropiati, in total aproximativ 100 de invitati. "Sincer, o luam de la zero. Pentru noi aceasta data de 3 iunie reprezinta un nou inceput. Pornim la drum cu o lingura si un cutit, cum s-ar spune", glumeste Duckadam. Mireasa va imbraca o rochie semnata Casa de moda Ellis, creata special pentru ea de Eli Lasnean. "Nu e nimic pretentios. O rochie simpla, dar pe care sa o pot purta si la alte evenimente", ne-a povestit Alexandra. "Nu este alba, ci mai degraba crem", adauga Duckadam, care ne-a dezvaluit si faptul ca nu s-a putut abtine si a incalcat traditia si si-a vazut viitoarea sotie in rochia de mireasa. "Eu nu voi purta ceva sofisticat. Motivul este simplu: nu avem asa bani de aruncat. Nu ne permitem fite. Eu am o pensie de 8 milioane de lei, iar Alexandra castiga 6 milioane ca purtator de cuvant la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca din judetul Arad", se destainuie portarul care a aparat patru penalty-uri in finala Cupei Campionilor, din 1986. La petrecere nu va veni nici unul dintre fostii coechipieri de la Steaua, singurul invitat de Duckadam, Marius Lacatus, a fost nevoit sa refuze, fiind nas la un botez in acest sfarsit de saptamana.

Desi curiozitatile noastre vizeaza viata de familie, dialogul cu fostul fotbalist se leaga cu rapiditate. Nu trece peste nici un aspect si ne descrie cu amanunte ultimele sale peripetii din gospodarie. Totul sub atenta supraveghere a Alexandrei, care nu-l scapa din ochi. Acesta se ridica de la masa si incepe sa ne prezinte casa, curtea si gradina la care munceste pentru a transforma o piscina dezafectata intr-un mini-parculet cu flori.

"Am cumparat acest teren cu 1.500 de marci, acum vreo zece ani. in total sunt cam 5.000 de metri. tin minte ca si acum ca la momentul respectiv m-a certat mama ca dau o groaza de bani pentru nimic. Era numai porumb peste tot", spune cu nostalgie portarul. Apoi ne arata mandru cum a reusit sa transforme zona plina de buruieni intr-o adevarata oaza de liniste, situata pe malul Muresului. Viitoarea sa sotie il soarbe din ochi si ii urmareste fiecare miscare.

Cum arata viata de familie a fostului mare portar Helmut Duckadam inainte de nunta cu Alexandra? Am aflat raspunsul la intrebarea noastra zilele trecute, cand eroul de la Sevilla ne-a primit in casa lui, din comuna semlac

«Vreau sa lucrez la Steaua!»

Inevitabil, discutiile curg si spre fotbal. Stelistul este foarte dezamagit de parcursul din acest an al ros-albastrilor si ne-a marturisit ca problema a fost la nivelul conducerii: "Oficialii trebuia sa-si dea seama de jucatori, ca nu vor putea fi pregatiti cum trebuie. Banii si faima le-au luat mintile unora, gen Nicolita sau Goian. I-a blocat mental. Pana la urma cred ca trebuie sa fie foarte multumiti cu acest loc doi ocupat cu foarte multa sansa!". Liderul PNG Arad si unul dintre vicepresedintii partidului nu uita de echipa la care s-a consacrat si spune ca ar fi fericit sa ocupe un post la clubul ros-albastru: "Mi-as dori sa fiu director de imagine sau sa ma ocup de relatia cu mass-media. Cred ca m-as descurca bine".

La ora bilantului

Desi are doar 48 de ani, Helmut Duckadam considera ca a ajuns la momentul bilantului. "Cred ca ma gandesc in fiecare zi la ce am facut pana acum. Sunt multumit de viata pe care am dus-o, cu toate necazurile si bolile pe care le-am avut. Cand am fost sus, imi dadea cineva in cap... Am avut un trai decent pana sa plec in America, cand am castigat la loteria vizelor. Atunci mi-am vandut tot, cele doua case si masina si am plecat in State, dar nu m-am adaptat si am venit acasa, iar anul trecut am divortat, dupa 27 de ani de casnicie", povesteste fostul portar. Duckadam are o fiica de 25 de ani, Brighite, stabilita in SUA, si un baiat, Helmut Robert, in varsta de 27 de ani, care locuieste in Arad. De doi ani este si bunic, avand un nepotel.

Helmut ne-a invitat in casa si ne-a dus direct la vitrina cu trofee. Cel mai de suflet obiect este un premiu pe care i l-a dat UEFA acum doi ani. L-a primit el si inca trei jucatori, pentru ca fac parte din istoria Ligii Campionilor

Lasam in urma fotbalul si trecem la un alt sport, vanatoarea. Fostul goalkeeper ne prezinta si trofeele obtinute. "Mistretul asta reprezinta cea mai tare captura a mea", se lauda el. La rugamintea noastra, ne arata si pusca cu care l-a prins: un Winchester original: "Sunt un fel de John Wayne, ca asa pusca avea si el", glumeste Duckadam.

Alexandra, la o prajitura cu Abramovici

Viitoarea doamna Duckadam nu este mare fana a sportului rege, dar spune ca de cand l-a cunoscut pe Helmut a inceput sa urmareasca fenomenul. Totusi, in ciuda putinelor cunostinte in domeniu, Alexandra se poate mandri cu un lucru cu care foarte putini oameni se pot lauda. "Se stie" personal cu patronul lui Chelsea, Roman Abramovici. "Eram la meciul din Supercupa Europei, la Monte Carlo, acum doi ani. Am fost invitatii printului Albert de Monaco, cu care am si stat la masa la dineul oficial. La partida am avut loja exact langa cea a magnatului rus. Eu eram foarte atent la meci si am scapat-o cateva minute din ochi pe Alexandra. Cand ma intorc sa o caut cu privirea, vad ca ea era la bar, manca prajituri cu Abramovici si se uitau la televizor", isi aminteste extrem de amuzat Duckadam.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.