Prezenta la Cannes, pe covorul rosu, dar nu ca actrita implicata in vreun proiect cinematografic aflat in competitie, ci in calitate de ambasadoare L’Oreal, superba Claudia Schiffer a marturisit ziarului "Bild" ca iubeste atmosfera Festivalului, ceea ce o face sa revina an de an cu aceeasi placere, dincolo de misiunea prezentarii unor noi produse cosmetice.

Intrebata daca nu cumva ar fi tentata de cariera actoriceasca, dat fiind ca se simte atat de bine in acest mediu, Claudia a declarat ca, desi este casatorita cu un producator de film (englezul Matthew Vaughn), nu simte in mod deosebit o atractie pentru acest domeniu. "Am facut cativa pasi in industria filmului (in 1994, in "Richie Rich", alaturi de Macaulay Culkin, apoi in inca opt pelicule, pana in 2002 –n.n.), insa pe atunci nu aveam un sot si nici copii", a spus frumoasa nemtoaica.

"Pentru mine, pasiunile sunt familia si lumea modei", recunoaste topmodelul, adaugand ca, de dragul celor doi copii – Caspar Matthew, nascut in 2003, si Clementine, nascuta in 2004- refuza 80% dintre contractele care-i sunt oferite si accepta numai "ce-i mai bun". Este si cazul recentei colaborari cu celebrul designer Karl Lagerfeld, cel care a descoperit-o si lansat-o in moda, la numai 17 ani, transformand-o in muza lui.

Si chiar daca, dupa o vreme, drumurile celor doi s-au despartit, Lagerfeld avand nevoie de "un chip mai proaspat", Claudia a acceptat acum sa-i pozeze, facandu-l pe creator sa exclame: "Este mult mai frumoasa decat inainte!" Topmodelul sustine ca n-ar avea nimic impotriva ca micuta Clementine sa-i calce pe urme, doar ca n-ar lasa-o sa inceapa acest job inainte de 17 ani. Si apropo de odrasle, Claudia recunoaste ca si-ar mai dori un copil, dar mai asteapta putin, pentru ca mezina sa mai creasca.